×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Jabber Chat Lag

Unanswered Question
Apr 20th, 2015
User Badges:

Every time I hit Enter to send a chat message in Jabber, it takes 1-2 seconds for the message to send.  When I receive a message, I hear the receipt sound, but the message doesn't show up until a few seconds later.  I started using Jabber a few months ago and this problem has been happening for the past week or two, so it hasn't always been like this.  Prior to a week or two ago, sending and receiving chats was instantaneous.

I am using Jabber 10.5.2 on Windows 8.1

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
wellsdavidj Tue, 04/21/2015 - 12:28
User Badges:

Try checking your anti virus. I have seen scans hit the hard drive hard causing chat delays like this.

Ethan Haberman Wed, 04/22/2015 - 13:28
User Badges:

While we aren't sure which update caused the issue, we believe there is a correlation between a Windows Update and the slowness. We are having this problem organization-wide for a week or so. Windows 7 and Jabber 10.6.0 - 10.6.2

gdsouza8484 Wed, 04/22/2015 - 16:37
User Badges:

We are having the same issues with Windows 7 and Windows 8. Running Jabber 10.5.0 and Jabber 10.6.2. Have you raised this with TAC yet and is so can I get the bugID?

gdsouza8484 Wed, 04/22/2015 - 23:46
User Badges:

Just did some more testing, look like it is related to the latest MS security patches that were rolled out this month. I rolled them all back and it is functioning normally.

Also removing the history file seem to be a temporary work around

Looks like some sort of bug with Cisco and the latest patch, right when the rolled out Skype for Business....timing....

 

 

dwtcp Thu, 04/23/2015 - 00:55
User Badges:

It is true, removing history solves the problem. But not for long time.

After chatting for 1-2 hours, the problem rises again with the specific person you chat with.

I rolled back to jabber 10.5 or older and still, the same issue.

 

I have an opened TAC since yesterday.

BTW, which security update have you uninstalled?

 

amoskraus Thu, 04/23/2015 - 12:56
User Badges:

We have also experienced this issue with Jabber 10.5 since Windows patching took place.  I have also experienced a temporary improvement when clearing the chat history.  I'd be very interested in what TAC says.  Thank you.

Dragan Markovic Thu, 05/28/2015 - 05:04
User Badges:

Hello,

 

I've just upgraded to 10.6.4 and the problem is gone. Based on the bug description send by dwtcp (Antonis), the solution is the upgrade to the latest version.

 

Regards, Dragan

Carl Duvall Mon, 06/01/2015 - 11:10
User Badges:

I was running 10.6.0, upgrade to 10.6.4 and this corrected my issue as well.

amoskraus Wed, 06/10/2015 - 09:48
User Badges:

Upgrading to 10.6.4 worked for us as well.  Thank you!

Actions

This Discussion