×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Trunk between a Windows 2000 server and a Catalyst 6500

Unanswered Question
Sep 26th, 2002
User Badges:

Hi

I'm trying to connect a windows 2000 server with an Inter Pro/100+ network card to a Catalyst 6509.

I have configured the Intel pro network adapter to use 802.1q and 100/full duplex. The same for the Catalyst port.

It work. But when I configure the Intel pro net work adapter with VLANs it doens work. I have configure the Catalyst to allow that VLANs.


I dont know if any one have got this problem before trying to do something like this.


thanks


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
thisisshanky Thu, 09/26/2002 - 19:20
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Even though the port has come up, have you checked, the Trunking status on the Catalyst ?? You can see the trunking status of your catalyst port using the following command,

show trunk...


Get back with us, about the trunking status


o-rodriguez Fri, 09/27/2002 - 05:11
User Badges:

Hi


I send you some commands. It seems the Catalyst send and receive packets but the windows 2000 server only send packets, no one arrive to it.


Core_6509 (enable) sh trun 6/23

* - indicates vtp domain mismatch

Port Mode Encapsulation Status Native vlan

-------- ----------- ------------- ------------ -----------

6/23 nonegotiate dot1q trunking 1


Port Vlans allowed on trunk

-------- --------------------------------------------------------------------

6/23 1-1005,1025-4094


Port Vlans allowed and active in management domain

-------- --------------------------------------------------------------------

6/23 1,20


Port Vlans in spanning tree forwarding state and not pruned

-------- --------------------------------------------------------------------

6/23 1,20

Core_6509 (enable)

Core_6509 (enable) sh port 6/23

Port Name Status Vlan Duplex Speed Type

----- -------------------- ---------- ---------- ------ ----- ------------

6/23 VPNT01 connected trunk full 100 10/100BaseTX


Port AuxiliaryVlan AuxVlan-Status InlinePowered PowerAllocated

Admin Oper Detected mWatt mA @42V

----- ------------- -------------- ----- ------ -------- ----- --------

6/23 none none auto off no 0 0



Port Security Violation Shutdown-Time Age-Time Max-Addr Trap IfIndex

----- -------- --------- ------------- -------- -------- -------- -------

6/23 disabled shutdown 0 0 1 enabled 77


Port Num-Addr Secure-Src-Addr Age-Left Last-Src-Addr Shutdown/Time-Left

----- -------- ----------------- -------- ----------------- ------------------

6/23 0 - - - - -


Port Broadcast-Limit Multicast Unicast Total-Drop

-------- --------------- --------- ------- --------------------

6/23 - - - 0


Port Send FlowControl Receive FlowControl RxPause TxPause

admin oper admin oper

----- -------- -------- --------- --------- ---------- ----------

6/23 off off off off 0 0


Port Status Channel Admin Ch

Mode Group Id

----- ---------- -------------------- ----- -----

6/23 connected auto silent 201 0


Port Align-Err FCS-Err Xmit-Err Rcv-Err UnderSize

----- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------

6/23 0 0 0 0 0


Port Single-Col Multi-Coll Late-Coll Excess-Col Carri-Sen Runts Giants

----- ---------- ---------- ---------- ---------- --------- --------- --------

6/23 0 0 0 0 0 0


Port Last-Time-Cleared

----- --------------------------

6/23 Thu Sep 26 2002, 18:42:45

Core_6509 (enable)

Core_6509 (enable)

Core_6509 (enable)

Core_6509 (enable) sh mac 6/23


Port Rcv-Unicast Rcv-Multicast Rcv-Broadcast

-------- -------------------- -------------------- --------------------

6/23 0 0 234


Port Xmit-Unicast Xmit-Multicast Xmit-Broadcast

-------- -------------------- -------------------- --------------------

6/23 17018 1332435 907189


Port Rcv-Octet Xmit-Octet

-------- -------------------- --------------------

6/23 43668 688714611


MAC Dely-Exced MTU-Exced In-Discard Out-Discard

-------- ---------- ---------- ---------- -----------

6/23 0 - 0 0


Port Last-Time-Cleared

----- --------------------------

6/23 Thu Sep 26 2002, 18:42:45

Core_6509 (enable)

Core_6509 (enable)

Core_6509 (enable)

o-rodriguez Mon, 09/30/2002 - 11:20
User Badges:

Hi


Here is the solution. It has been two different problems.


First. The Intel PRO /100+ card doesnt work with only service pack 1. We are ussing now windows 2000 with service pack 3.


Second. It doesnt work for the native Vlan you have configured in the Trunk port (the Catalyst port) which is vlan 1 by default. It is because the Catalyst switches doesnt do tagging for the native vlan.

If you need the Windows server to have a vlan 1 IP addres you must change the native vlan in the Catalyst.





Actions

This Discussion