×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

S_R2_COLLECT and R2_Q421_IDLE on several voice-ports (E1 channels)

Unanswered Question
Jul 1st, 2003
User Badges:

I have a 2650XM router with a NM-HDV-E130 module. If I type the command show voice call summary, it display several channels as S_R2_COLLECT and R2_Q421_IDLE (when this happen, that voice channel doesn´t allow to make and receive calls to/from PSTN). After some time, the number of channels with this issue increases, and there is almost impossible to make or receive calls to/from the PSTN. I have to shut and no-shut the voice-port to reset the satus, but the problem comes back again.

The IOS Version is: 12.2(11)YT.

Here is an example:

2651XM_EJERCITO#sh voi call sum

PORT CODEC VAD VTSP STATE VPM STATE

============ ======== === ==================== ======================

1/0:0.1 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.2 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.3 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.4 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.5 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.6 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.7 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.8 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.9 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.10 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.11 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.12 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.13 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.14 g711ulaw n S_CONNECT R2_Q421_IC_ANSWER

1/0:0.15 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.17 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.18 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.19 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.20 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.21 g711ulaw n S_CONNECT R2_Q421_IC_ANSWER

1/0:0.22 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.23 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.24 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.25 g711ulaw n S_CONNECT R2_Q421_IC_ANSWER

1/0:0.26 g711ulaw n S_CONNECT R2_Q421_IC_ANSWER

1/0:0.27 g711ulaw y S_CONNECT R2_Q421_OG_ANSWER

1/0:0.28 None y S_R2_COLLECT R2_Q421_IDLE

1/0:0.29 g711ulaw y S_CONNECT R2_Q421_OG_ANSWER

1/0:0.30 g711alaw n S_CONNECT R2_Q421_IC_ANSWER

1/0:0.31 g711ulaw n S_CONNECT R2_Q421_IC_ANSWER



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Chester Rieman Tue, 07/01/2003 - 15:13
User Badges:
  • Cisco Employee,

Looks like the E1 is getting stuck trying to collect digits. We need the vpm and q.421 debugs where a port gets stuck to see why. There are many variations of R2, please make sure what you have configured on the gateway matches what is configured on the switch.

asilveira Mon, 11/22/2010 - 10:42
User Badges:

Hi Eduardo,


Could you tell me how you solved this problem? Currently I have a very similar problem with the E1 circuit on the gateway.



Thanks,


André

a398640924 Mon, 04/14/2014 - 06:57
User Badges:

Hi Eduardo and Andre:

Could you tell me how you solved this problem? Currently I have a very similar problem with the E1 circuit on the gateway.

Thanks

 

Jose.

Actions

This Discussion