×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Problem with ppp multilink

Unanswered Question
Aug 3rd, 2003
User Badges:

I have a problem bringing up ppp multilink. The IOS versions are:


flash:c1600-sy-l.120-26.bin at the remote end

flash:c3640-ds-mz.121-15.bin at the main site.


This is the config for the head site


interface Dialer8

description ** Link to Sydney Town Hall sydneyth_r **

bandwidth 128

ip address 172.21.194.62 255.255.255.252

encapsulation ppp

no logging event link-status

dialer pool 1

dialer remote-name sydneyth_r

dialer idle-timeout 604800

dialer-group 1

priority-group 2

pulse-time 0

ppp authentication chap

ppp multilink


This is the config for the branch


interface BRI0

description ** Link to sdcr01 St Leonards Data Centre **

ip address 172.21.194.61 255.255.255.252

no ip directed-broadcast

encapsulation ppp

no ip route-cache

no ip mroute-cache

dialer idle-timeout 9999

dialer map ip 172.21.194.62 name sdcr01 broadcast 0299012500

dialer-group 1

isdn switch-type basic-net3

priority-group 1

ppp authentication chap


This is the output of ppp negotiation


Aug 2 09:31:16.571: Se1/0:4 PPP: Phase is VIRTUALIZED

Aug 2 09:31:16.575: Se1/0:4 MLP: Adding link to bundle

Aug 2 09:31:16.583: Di8 PPP: Phase is UP

Aug 2 09:31:16.583: Di8 IPCP: O CONFREQ [Closed] id 7 len 10

Aug 2 09:31:16.583: Di8 IPCP: Address 172.21.194.62 (0x0306AC15C23E)

Aug 2 09:31:16.583: Di8 CDPCP: O CONFREQ [Closed] id 7 len 4

Aug 2 09:31:16.583: Di8 MLP: Added first link Se1/0:4 to bundle sydneyth_r

Aug 2 09:31:16.975: Se1/0:6 CHAP: I SUCCESS id 2 len 4

Aug 2 09:31:16.979: Se1/0:6 MLP: Request add link to bundle

Aug 2 09:31:16.979: Se1/0:6 PPP: Phase is VIRTUALIZED

Aug 2 09:31:16.979: Se1/0:6 MLP: Adding link to bundle

Aug 2 09:31:16.979: Di8 MLP: Added link Se1/0:6 to bundle sydneyth_r

Aug 2 09:31:17.551: Di8 IPCP: I CONFREQ [REQsent] id 1 len 10

Aug 2 09:31:17.551: Di8 IPCP: Address 172.21.194.61 (0x0306AC15C23D)

Aug 2 09:31:17.551: Di8 IPCP: Cannot satisfy pool request

Aug 2 09:31:17.551: Di8 IPCP: Neither side knows remote address

Aug 2 09:31:17.551: Di8 IPCP: O CONFREJ [REQsent] id 1 len 10

Aug 2 09:31:17.551: Di8 IPCP: Address 172.21.194.61 (0x0306AC15C23D)

Aug 2 09:31:17.551: Di8 CDPCP: I CONFREQ [REQsent] id 1 len 4

Aug 2 09:31:17.555: Di8 CDPCP: O CONFACK [REQsent] id 1 len 4

Aug 2 09:31:17.555: Di8 IPCP: I CONFACK [REQsent] id 7 len 10

Aug 2 09:31:17.555: Di8 IPCP: Address 172.21.194.62 (0x0306AC15C23E)

Aug 2 09:31:17.555: Di8 CDPCP: I CONFACK [ACKsent] id 7 len 4

Aug 2 09:31:17.555: Di8 CDPCP: State is Open

Aug 2 09:31:17.599: Di8 IPCP: I CONFREQ [ACKrcvd] id 2 len 4

Aug 2 09:31:17.599: Di8 IPCP: O CONFACK [ACKrcvd] id 2 len 4

Aug 2 09:31:17.599: Di8 IPCP: State is Open


Aug 2 09:31:27.503: %DUAL-5-NBRCHANGE: IP-EIGRP 999: Neighbor 172.21.194.61 (Dialer8) is down: holding time expired

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:4 PPP: Missed 5 keepalives, taking LCP down

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:4 MLP: Request drop link from bundle Di8

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:4 PPP: Phase is DOWN

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:4 PPP: Treating connection as a callin

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:4 PPP: Phase is ESTABLISHING, Passive Open

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:4 LCP: State is Listen

Aug 2 09:32:08.414: Se1/0:6 PPP: Missed 5 keepalives, taking LCP down

Aug 2 09:32:08.418: Se1/0:6 MLP: Request drop link from bundle Di8

Aug 2 09:32:08.418: Se1/0:6 PPP: Phase is DOWN

Aug 2 09:32:08.418: Se1/0:6 PPP: Treating connection as a callin

Aug 2 09:32:08.418: Se1/0:6 PPP: Phase is ESTABLISHING, Passive Open

Aug 2 09:32:08.418: Se1/0:6 LCP: State is Listen

Aug 2 09:32:08.426: Di8 MLP: Removing link Se1/0:4 from bundle sydneyth_r

Aug 2 09:32:08.426: Di8 MLP: Dropped link Se1/0:4 from bundle sydneyth_r

Aug 2 09:32:08.426: Di8 MLP: Removing link Se1/0:6 from bundle sydneyth_r

Aug 2 09:32:08.430: Di8 MLP: Dropped link Se1/0:6 from bundle sydneyth_r

Aug 2 09:32:08.430: Di8 MLP: Dropped last link, removing bundle sydneyth_r

Aug 2 09:32:08.430: Di8 MLP: Removing bundle 'sydneyth_r'

Aug 2 09:32:08.430: Di8 IPCP: State is Closed

Aug 2 09:32:08.430: Di8 CDPCP: State is Closed

Aug 2 09:32:08.430: Di8 PPP: Phase is TERMINATING


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
vincent-n Sun, 08/03/2003 - 20:00
User Badges:

Under interface BRI0 you need to add the command "ppp multilink" just like you did with the Dialer interface. Good luck.

vinhnguyen Mon, 08/04/2003 - 00:20
User Badges:

I did put the ppp multilink under the interface and reset the router but still no go. We even go to the extend of upgrading a brand new router.


rjackson Mon, 08/04/2003 - 06:37
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

With multilink I think either end can decide its time to add a link. It looks like the host end is trying to add the link but has no dialer string.


I dont see any threshold settings. Try setting them so the remote will add the link, not the host.

nathan.dixon Mon, 08/04/2003 - 08:42
User Badges:

You may want to add something like this to the dialer interface to define when you want the second bearer to come up. The 1 indicates loading from 0-255 and you can then specify in, out or either for the traffic direction.


dialer load-threshold 1 either


also


ppp timeout multilink link add 1


may be useful.


See http://www.cisco.com/en/US/tech/tk713/tk507/technologies_tech_note09186a0080112d3b.shtml for more details

nathan.dixon Mon, 08/04/2003 - 09:12
User Badges:

I see your mixing dialer maps with dialer profiles. Maybe this is the problem. Try creating a dialer map at the head site (you can miss off the number if you never want that end to initiate the call).


Have a look at http://www.cisco.com/warp/public/129/config-bri-map.html

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk713/tk507/technologies_configuration_example09186a00801035c1.shtml

vincent-n Mon, 08/04/2003 - 16:32
User Badges:

I agree with the very last post for your problem. That is to say at the head office you're using dialer profile and at the branch you're using dialer map. Try having the config consistent. Try the follwing config on your router and see what happen. This config is actually on my exisint routers and they work (of course I've taken out a few irrelevant configs)


At the branch site (which is doing the dialing)


interface BRI0/0

no ip address

encapsulation ppp

dialer pool-member 1

isdn switch-type basic-net3

ppp authentication chap

ppp multilink

!

interface Dialer1

ip address 192.168.180.33 255.255.255.248

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer remote-name head-office

dialer idle-timeout 300

dialer string 12345678

dialer load-threshold 1 either

dialer-group 1

ppp authentication chap

ppp multilink


******************************

At the head office end (which is the recieving end)


interface BRI0/0

no ip address

encapsulation ppp

dialer pool-member 1

isdn switch-type basic-net3

ppp authentication chap

ppp multilink

!

interface Dialer1

ip address 192.168.180.42 255.255.255.248

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer remote-name branch-office

dialer idle-timeout 2147483

dialer-group 1

ppp authentication chap callin

ppp multilink

!


Try keeping your config as basic as possible. When you have it working on 128Kbps then you can try adding other config in. Good luck and let me know how you go.

vinhnguyen Wed, 08/06/2003 - 00:36
User Badges:

Thanks for the help guys. Making both ends consistent resolved the problem.


Cheers

Actions

This Discussion