mcast question

Unanswered Question
Nov 6th, 2003
User Badges:

I have a cat5500 with an RSM and several vlans that I'm trying to use to multicast video from an IP/TV server cluster. I think I have the switch and RSM configured properly, but the RSM won't forward the IGMP membership report packets from the client vlan to the server vlan. I have igmp enabled on the cat:


#igmp

set igmp fastleave enable

!


and here's relevant config from the RSM:


ip multicast-routing

!

interface Vlan60

description SON vlan60: User60

ip address 10.2.60.8 255.255.255.0

no ip redirects

no ip directed-broadcast

ip pim sparse-mode

no ip route-cache cef

no ip mroute-cache

mls rp vtp-domain SON

mls rp ip

standby 1 priority 100 preempt

standby 1 ip 10.2.60.10

!

interface Vlan120

description SON vlan120: 4th-labs

ip address 10.1.120.8 255.255.255.0

no ip redirects

no ip directed-broadcast

ip pim sparse-mode

no ip route-cache cef

ip cgmp

no ip mroute-cache

mls rp vtp-domain SON

mls rp ip

standby 1 priority 100 preempt

standby 1 ip 10.1.120.10

!


Any help would be appreciated.


Rich

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Harold Ritter Thu, 11/06/2003 - 14:35
User Badges:
  • Cisco Employee,

IGMP messages are not forwarded from one VLAN to another. You see you have configured PIM sparse-mode. I assume you have a Rendez-vous point then. Right? If this is just for a test then you could use dense mode to propagate multicast between the two VLANs.


Hope this helps.

Actions

This Discussion