×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

trunk and channel problem

Unanswered Question
Nov 8th, 2005
User Badges:

i have 2 4507s each with dual sup 4s. I have applied the below configs to them respectively. However, the interfaces both show down and down, any suggestions?


interface Port-channel1

description Connecting both buildings

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk


interface GigabitEthernet1/1

description Connection to building-1

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

channel-protocol lacp

channel-group 1 mode active


interface GigabitEthernet2/1

description Connection to building-1

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

channel-protocol lacp

channel-group 1 mode active


(2nd Switch)

interface Port-channel1

description Connecting both buildings

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk


interface GigabitEthernet1/1

description Connection to building-2

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

channel-protocol lacp

channel-group 1 mode active


interface GigabitEthernet 2/1

description Connection to building-2

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

channel-protocol lacp

channel-group 1 mode active


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
lgijssel Tue, 11/08/2005 - 08:25
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Looked up the document describing how to do this:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps4324/products_configuration_guide_chapter09186a00804d7817.html#wp1020670

It doesn't look as if you did something wrong but with a partial config that is hard to see;-)

Please follow the guidelines for troubleshooting as depicted. Hope this helps you a bit further.


Regards,

Leo

bkaren1278 Tue, 11/08/2005 - 08:31
User Badges:

this document shows giving the port channel an IP, is this necessary, also i need to make sure all vlans go across this trunk..

lgijssel Tue, 11/08/2005 - 09:43
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

I noticed in your configs that there is a difference between both supervisors. The channel is configured on one module, shut on the otehr one. This may point to a redundancy issue. Looked up a URL on that as well:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps4324/products_configuration_guide_chapter09186a00804d781c.html#wp1113491

Suggest that you check this first and bring your sup4's back in sunc if needed.


Leo

bkaren1278 Tue, 11/08/2005 - 09:51
User Badges:

can you please elaborate on this. i do notice that i cannot console through both sups and sometimes when i reload it switches which ones i can console into

glen.grant Tue, 11/08/2005 - 09:46
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

The config looks pretty much ok. The other question is do you have link lights between the 2 switches on both ends ? At the very least you should have the physical layer stuff active . Running crossover cables between them ?

Actions

This Discussion