It's failing POST in the loopback test in 2950. Any ideas on how to fix?

Unanswered Question
Nov 15th, 2005

hello everybody

I want to active the interfaces on the 2950 but i face to these errors:

conf t

Switch(config)#int ra

Switch(config)#int range fa

Switch(config)#int range fastEthernet 0/1 - 24

Switch(config-if-range)#no shut

Switch(config-if-range)#

00:29:28: Fa0/1 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/2 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/3 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/4 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/5 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/6 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/7 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/8 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/9 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/10 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/11 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/12 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/13 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/14 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/15 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:28: Fa0/16 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/17 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/18 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/19 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/20 can't be brought up because it failed POST i n loopback test

00:29:29: Fa0/21 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/22 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/23 can't be brought up because it failed POST in loopback test

00:29:29: Fa0/24 can't be brought up because it failed POST in loopback test

Switch(config-if-range)#

could you tell me why these errors appear, so when i want to set ip in loop back interface ,this error appears:

Switch(config)#int lo

Switch(config)#int loopback ?

<0-2147483647> Loopback interface number

Switch(config)#int loopback 21

^

% Invalid input detected at '^' marker.

help me pls

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
ankurbhasin Tue, 11/15/2005 - 04:09

Hi Ladan,

Its a hardware failure and you have to get the part replaced.

POST is a power on self test and even when you reboot the box it will check the POST (hardware check) so currently its failing the hardware test.

Get it replaced.

Regards,

Ankur

Actions

This Discussion