×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

WS-X6548V-GE-TX FCS and RCV-Errors

Unanswered Question
Nov 21st, 2005
User Badges:

I am looking for some guideance on troubleshooting the following problem.


Catalst 6500 with a WS-SUP720-3B running 12.2(18)SXD4 code.


All ports setup as follows.

!

Interface gig X/Y

switchport mode access

switchport access vlan 1

spanning-tree portfast

no shut

!


When you connect client A to port 8/3

you start seeing the FCS error counter increase only on port 8/3.


When you remove client A form port 8/3 and move it to port 8/4 and then run the same test you do not see any FCS Errors on ports 8/3 or 8/4.


Then you take client B and place it in port 8/3 and run the same test you do not see any FCS Errors.


Then you remove client B from port 8/3 and place it in port 8/4 and then move client A back to port 8/3 the FCS Errors startup again.


My question is,why don't we see FCS Errors on any device that is attached to port 8/3 ?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
glen.grant Mon, 11/21/2005 - 20:10
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Is 8/4 configured exactly the same ? The port 8/3 is setup as auto so you have to make sure the client you are using is also setup as auto , if it is hardcoded then you will get fcs errors.

c.cornett Tue, 11/22/2005 - 03:33
User Badges:

Yes, ports 8/1 - 48 are all configured the same.

Yes, All clients are set to auto/auto.

Actions

This Discussion