New 2800 router and 9 PT HWIC

Unanswered Question

I can not ping my phone extender 172.16.5.5 with this current setup.....why? The extender is connected to the switch and the 5.1 port is connected to the switch as well. I read about what is required to stack the HWICs but I am not doing that.

Building configuration...


Current configuration : 2749 bytes

!

version 12.3

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname SIVLFtoNOR

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

logging buffered 51200 warnings

no logging console

enable secret xxxx

enable password xxxx

!

no network-clock-participate aim 0

no network-clock-participate aim 1

no aaa new-model

ip subnet-zero

!

!

ip cef

!

!

ip domain name hrtransit.org

no ftp-server write-enable

!

username xxxx privilege 15 secret xxxxx

!

!

!

interface FastEthernet0/0

description LAN Router Connection at Silver Leaf

ip address 172.x.x.x.255.255.0

duplex full

speed 100

!

interface FastEthernet0/1

description BU LAN Router Connection at Silver Leaf

ip address 192.168.16.16 255.255.252.0

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0/1/0

no ip address

duplex full

speed 100

!

interface FastEthernet0/1/1

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/2

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/3

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/4

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/5

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/6

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/7

no ip address

!

interface FastEthernet0/1/8

no ip address

!

interface Serial0/2/0

ip address 172.x.x.x.255.255.252

encapsulation ppp

!

interface Serial0/3/0

no ip address

clockrate 2000000

!

interface Serial0/3/1

no ip address

clockrate 2000000

!

interface Vlan1

description Silverleaf Switch

ip address 172.x.x.x.255.255.0

!

router rip

version 2

network 172.16.0.0

no auto-summary

!

ip default-gateway 172.16.5.1

ip classless

ip http server

ip http authentication local

ip http timeout-policy idle 5 life 86400 requests 10000

!

!

!

control-plane

!

banner login ^C

-----------------------------------------------------------------------

Cisco Router and Security Device Manager (SDM) is installed on this device.

This feature requires the one-time use of the username "cisco"

with the password "cisco".


Please change these publicly known initial credentials using SDM or the IOS CLI.

Here are the Cisco IOS commands.


username <myuser> privilege 15 secret 0 <mypassword>

no username cisco


Replace <myuser> and <mypassword> with the username and password you want to use.


For more information about SDM please follow the instructions in the QUICK START

GUIDE for your router or go to http://www.cisco.com/go/sdm

-----------------------------------------------------------------------

^C

!

line con 0

login local

line aux 0

line vty 0 4

privilege level 15

login local

transport input telnet

line vty 5 15

privilege level 15

login local

transport input telnet

!

scheduler allocate 20000 1000

!

end


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Roberto Salazar Wed, 04/12/2006 - 11:43
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

I can not ping my phone extender 172.16.5.5 with this current setup.....why? The extender is connected to the switch

>>>Where is the switch connected to? How is that switch connecting to this router? Where are you pinging the 172.16.5.5 from? From this router?


and the 5.1 port is connected to the switch as well. I read about what is required to stack the HWICs but I am not doing that.

>> What is 5.1 port?

Thanks for your response. The switch is a 9 pt HWIC...see http://www.cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps5207/products_feature_guide09186a00802c6bb6.html....it is a module mouted in the router lick a serial module or a T-1 module etc...I read the installation documentation for the HWIC switch but does not work. I know its a router/switch thing since its a module so I not sure that I can configure it like that. I have another config that works but this has me wondering why if its the same subnet on the same device that I can not ping 5.5 or any other 5.0

I found my answer....helps to read


Thanks again



Restrictions for EtherSwitch HWICs

The following restrictions apply to the Cisco HWIC-4ESW and the Cisco HWIC-D-9ESW EtherSwitch HWICs.


•No more than two Ethernet Switch HWICs or network modules may be installed in a host router.


Multiple Ethernet Switch HWICs or network modules installed in a host router will not act independently of each other. They must be stacked, as they will not work at all otherwise.


•The ports of a Cisco EtherSwitch HWIC must NOT be connected to the Fast Ethernet/Gigabit onboard ports of the router.


•There is no inline power on the ninth port (port 8) of the HWIC-D-9ESW card.


•There is no Auto MDIX support on the ninth port (port 8) of the HWIC-D-9ESW card when either speed or duplex is not set to auto.


•There is no support for online insertion/removal (OIR) of the EtherSwitch HWICs.


•When Ethernet Switches have been installed and configured in a host router, OIR of the CompactFlash memory card in the router must not occur. OIR of the CompactFlash memory card will compromise the configuration of the Ethernet Switches.


•VTP pruning is not supported.


•There is a limit of 200 secure MAC addresses per module that can be supported by an EtherSwitch HWIC.


Actions

This Discussion