×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

2821 MGCP not registering with CCM 4.1

Unanswered Question
May 12th, 2006
User Badges:

Hello, I am trying to get an E1 Q.sig up but the gateway just won't register with the Call Manager, here is the relevant config being used:


controller E1 0/0/0

pri-group timeslots 1-31 service mgcp


interface Serial0/0/0:15

no ip address

no logging event link-status

isdn switch-type primary-qsig

isdn incoming-voice voice

isdn bind-l3 ccm-manager

isdn bchan-number-order ascending

no cdp enable


mgcp

mgcp call-agent 172.23.2.5 2427 service-type mgcp version 0.1

mgcp dtmf-relay voip codec all mode out-of-band

mgcp rtp unreachable timeout 1000 action notify

mgcp package-capability rtp-package

no mgcp package-capability res-package

mgcp package-capability sst-package

no mgcp package-capability fxr-package

no mgcp timer receive-rtcp

mgcp sdp simple

mgcp fax t38 inhibit

mgcp rtp payload-type g726r16 static

!

mgcp profile default


When issuing the show ccm-manager command I get this:


MGCP Domain Name: AFIGW2821.yourdomain.com

Priority Status Host

============================================================

Primary Registering with CM 172.23.2.5

First Backup None

Second Backup None


Current active Call Manager: None

Backhaul/Redundant link port: 2428

Failover Interval: 30 seconds

Keepalive Interval: 15 seconds

Last keepalive sent: 00:57:01 UTC May 13 2006 (elapsed time: 06:33:04)

Last MGCP traffic time: 07:29:44 UTC May 13 2006 (elapsed time: 00:00:21)

Last failover time: None

Last switchback time: None

Switchback mode: Graceful

MGCP Fallback mode: Not Selected

Last MGCP Fallback start time: None

Last MGCP Fallback end time: None

MGCP Download Tones: Disabled


Backhaul Link info:

Link Protocol: TCP

Remote Port Number: 2428

Remote IP Address: 172.23.2.5

Current Link State: OPEN

Statistics:

Packets recvd: 0

Recv failures: 0

Packets xmitted: 0

Xmit failures: 0

PRI Ports being backhauled:

Slot 0, port 0

Configuration Auto-Download Information

=======================================

No configurations downloaded

Current state: Downloading XML file

Configuration Download statistics:

Download Attempted : 1

Download Successful : 0

Download Failed : 0

Configuration Attempted : 0

Configuration Successful : 0

Configuration Failed(Parsing): 0

Configuration Failed(config) : 0

Last config download command:

Configuration Error History:

FAX mode: cisco


and when debuging for mgcp packet I can see them comming and going:


*May 13 07:31:14.290: MGCP Packet sent to 172.23.2.5:2427--->

RSIP 78495923 [email protected] MGCP 0.1

RM: restart

<---


*May 13 07:31:14.294: MGCP Packet received from 172.23.2.5:2427--->

500 78495923



I am kind of desesperate since everything seems to be fine, could anyone please give me a comment?



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Steven Landon Sat, 05/13/2006 - 02:00
User Badges:

can you post a screenshot of your CCM config?


i suspect that the MGCP name in CallManager is not AFIGW2821.yourdomain.com


You should either remove the domain name in the gateway or make it correct and use the full name in the CCM configuration.


Steve

jmthewissen Sat, 05/13/2006 - 08:06
User Badges:

That did it. Removing the domain name on the router allowed it to register inmmediattly.


thanks!

gajolly Sat, 05/13/2006 - 05:11
User Badges:

hi,

as in the previous post please paste the screen shot of CCM config and make sure you have updated entries in LMHOST...

Actions

This Discussion