WLSE failed to authenticate with WDS

Unanswered Question
Sep 5th, 2006
User Badges:

I've been beating myself in the head trying to figure this one out and I'm sure it's an easy one. I keep getting a "WLSE failed to authenticate with WDS" error for my primary WDS APs in all my sites with a couple of exceptions. We have a second WLSE that runs a few other sites that is not having this problem using the same account for WLCCP authentication in WLSE. Does anyone have an idea of what I could be doing wrong?


My WLSE version is 2.12 and I have 1210 APs running 12.3(7)JA2.


Any help is appreciated! Thanks in advance!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Rob Huffman Tue, 09/05/2006 - 09:52
User Badges:
  • Super Red, 40000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony, Unified Communications

Hi Jason,


Have you tried this;


Enter WLCCP Credentials for Wireless Domain Services (WDS)

To configure the WLSE to authenticate with WDS devices, perform the following steps:


Procedure



--------------------------------------------------------------------------------


Step 1 Select Devices > Discover > Device Credentials > WLCCP Credentials.


Step 2 Enter the Radius User Name and Radius Password.


This is the username and password that you set for the WLSE on the AAA server.


Step 3 Click Save.


From this 2.12 doc;


http://www.cisco.com/en/US/products/ps6379/products_installation_guide_chapter09186a008052dc6f.html#wp1108426


Hope this helps!

Rob


Please remember to rate helpful posts.....

jnaglich Tue, 09/05/2006 - 10:05
User Badges:

Hi Rob,


Yeah, I originally had that radius username and password that was set on the AP for the wlccp config in for the WLSE WLCCP Credentials, but that wasn't working. I then tried to use a radius account that I made specifically for the WLSE to do administration on the WDS APs, but that's not working either. I'm using Cisco ACS boxes for Radius.


Jason


diro Wed, 09/06/2006 - 11:28
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

is your wds in managed state on the wlse?

seesquinaldo Wed, 09/06/2006 - 13:05
User Badges:

I am also having this problem. My WLSE is also running software ver 2.12FCS. My SNMP strings on the WLSE match what's on the AP, but when I run a discover i get that the AP was SNMP unreachable. This AP is on the network and is the WDS for about 4 other APs.

jnaglich Wed, 09/06/2006 - 13:50
User Badges:

Yes - all my WDS APs are in a managed state.


Jason


Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode