bridge-group <id> on interface vlan

Unanswered Question
Oct 17th, 2006
User Badges:

Hi all,

i configured a bridge-group "29" between interface vlan 1 and the dlsw peer of a cisco 1801 router.

When i put the command on "interface vlan 1", the ip interface vlan don't replay to icmp echo request message; i try to ping the real ip (no standby ip):

________

interface Vlan1

ip address 172.20.10.2 255.255.255.0

standby 1 ip 172.20.10.1

standby 1 priority 255

standby 1 preempt

standby 1 track FastEthernet0 40

bridge-group 29

________


Something know if is this a bug or is a normal situation?


Thank you

Diego


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
vladrac-ccna Tue, 10/17/2006 - 04:06
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Just curious, were you able to ping the 172.20.10.1 IP?


I believe you wont be able to route and bridge on the same interface. (unless IRB is configured)


Could you give us the other part of your configuration?


Cant you use a BVI instead?


Vlad

d.rocco Tue, 10/17/2006 - 07:07
User Badges:

I can ping the virtual ip address and the device routes and bridge on the same interface. Only icmp echo reply on real ip address doesn't work.

I tried with a debug ip packet detail, and i don't see nothing when ping the real ip.

Only if i ping the virtual ip i see the icmp echo request and reply.


I think that is not a configuration problem. Maybe need to add a command on the vlan interface configuration.


however, this is the config:



service timestamps debug datetime msec localtime

service timestamps log datetime msec localtime

service password-encryption

no service password-recovery

!

hostname bbbbb.ccccc

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

resource policy

!

mmi polling-interval 60

no mmi auto-configure

no mmi pvc

mmi snmp-timeout 180

ip subnet-zero

!

!

ip cef

!

!

no ip domain lookup

!

!

!

!

!

!

!

dlsw local-peer peer-id "loopback10"

dlsw remote-peer 0 tcp 10.10.10.10

dlsw remote-peer 0 tcp 10.10.10.11 backup-peer 10.10.10.10 linger 2

dlsw bridge-group 10

!

!

!

interface Loopback10

description "Loopback per DLSW"

ip address 2.2.x.x.255.255.255

!

!

interface Loopback99

description "management"

ip address 6.6.x.x.255.255.255

!

!

interface FastEthernet0

description "WAN CONNECTION"

ip address 3.3.x.x.255.255.252

speed 10

full-duplex

!

interface BRI0

no ip address

encapsulation hdlc

shutdown

!

interface FastEthernet1

no cdp enable

!

interface FastEthernet2

shutdown

!

interface FastEthernet3

shutdown

!

interface FastEthernet4

shutdown

!

interface FastEthernet5

shutdown

!

interface FastEthernet6

shutdown

!

interface FastEthernet7

shutdown

!

interface FastEthernet8

shutdown

!

interface ATM0

no ip address

shutdown

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface Vlan1

description "LAN Connection"

ip address 172.x.2.x.255.255.0

standby 1 ip 172.20.2.1

standby 1 priority 255

standby 1 preempt

standby 1 track FastEthernet0 40

bridge-group 10

!

ip classless

ip route 0.0.0.x.x.0.0 3.3.3.2

!

!

no ip http server

no ip http secure-server

!

!

!

!

!

control-plane

!

bridge 10 protocol ieee

!

line con 0

exec-timeout 5 0

transport preferred none

line aux 0

exec-timeout 5 0

transport input telnet

line vty 0 4

exec-timeout 5 0

transport preferred none

transport input telnet

line vty 5 15

exec-timeout 5 0

transport preferred none

transport input telnet

!

end


Thanks

tmsundar81 Thu, 10/19/2006 - 02:05
User Badges:

for this to work there are three things need to be enabled

1.bridge irb

2.bridge protocol ieee

3.bridge route ip

hope this might help

Actions

This Discussion