non-root bridge association problem

Unanswered Question
Nov 22nd, 2006
User Badges:

I have an installation using Cisco 1242 Access Points (IOS) as bridges

in 5Ghz band, and as AP in 2,4 GHz band. Sometimes I get problems

with the non-root bridges, after mains outage, they will not

associate to the root bridge. Command "dot11 do 1 carrier busy"

issued to the non-root bridge helps, but sometimes I have to use it

several times. Have anybody any idea about possible cause?

Thanks

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
frankzehrer Wed, 11/22/2006 - 21:47
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi Frantisek,


what IOS version do you use?

In the past i solved some issues with a actual or older IOS image!

Have a look on the release note if you try to use an older image.

I have running the above mentioned config with 1232 APs and a 12.3(8)JEA image.


Best regards,

Frank

fopravil Thu, 11/23/2006 - 03:29
User Badges:

Hi Frank,

I am running 12.3(8)JA2; I is a good idea to try new sw version, I will try it (probably during next week).

I suspect there is some interference causing this effect, but i have no suitable measurement equipment to prove it.


Best regards

Frantisek

fopravil Sun, 01/14/2007 - 13:22
User Badges:

Hi Frank,

I think I have found the reason of my troubles. It is the following configuration command:


(interface Dot11Radio1)

world-mode dot11d country CZ outdoor


which is not only not-needed on the non-root bridge AP, it prevents associating the non-root bridge to the root-bridge AP. It does not cause the troubles on each root non-root couple. The troubles are more frequent with IOS version 12.3(11)JA or 12.3(8)JEA than with 12.3(8)JA2.


Regards

Frantisek Opravil

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode