"debug isdn q931" command not available

Unanswered Question
Nov 29th, 2006
User Badges:

Hi All,


I've got a number of 2811 routers with e1 WICs connecting to PBXs. I was wanting to run a debug on the channel but the debug isdn option is not even there. I see someone else was having a problem as well. The Bug Toolkit suggested that there may have been a problem in earlier versions but fixed in 12.3

My routers are running 12.4

Am I missing something?

Are there any other ways to debug the E1 traffic?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
akaishauri Fri, 12/01/2006 - 05:39
User Badges:

Hi johncaston

Maybe you've got e1 VWICs, not WICs?

If so, try adding 'pri-group timeslots ...' command to controller e1 configuration.

e1 WICs won't be any good with PBXs.

johncaston_2 Mon, 12/04/2006 - 00:31
User Badges:

Got it sorted thanks,


Because in my configuration the E1 was set with ds0-group timeslots and not PRI, then it wasn't functioning as an ISDN, hence no debug isdn command. In this scenario (E1-CAS) I should have been using the "debug voip vtsp all" command.


kelvin.blair Sat, 12/09/2006 - 19:38
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

If you configure it as an E1 pri then the commands will appear. As long its configured as a ds0-group the only command that you can use is a debug voice ccap inout and debug voice dialpeer inout to see if calls are hitting the router.

johncaston_2 Sat, 12/09/2006 - 23:05
User Badges:

Yes you're quite correct because it's a E1-CAS type call, not ISDN.

Another debug command to use is "debug voip vtsp all"

Actions

This Discussion