Radio problem

Unanswered Question
Dec 29th, 2006
User Badges:

Hi. I'm wondering if anybody can tell me if this is a software or hardware probelm.


I'm getting this error on one of my AP1230 event log. Everything looks good but the Radio0 does not come up. I have reset the hardware to factory default. I also put on the latest firmware 12.3.8JAE.


Interface Dot11Radio0, failed - Radio configuration failed, cmd 1 (0,0,0) status 7F01 (1,0,0)


Here is the configuration

!

version 12.3

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

service password-encryption

!

hostname AKWL4

!

enable secret xxx

!

ip subnet-zero

!

!

no aaa new-model

!

dot11 ssid AKWL4

authentication open

guest-mode

!

!

!

username Cisco password xxx

!

bridge irb

!

!

interface Dot11Radio0

no ip address

no ip route-cache

!

encryption key 1 size 128bit xxx transmit-key

encryption mode wep mandatory

!

ssid AKWL4

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 block-unknown-source

no bridge-group 1 source-learning

no bridge-group 1 unicast-flooding

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1

no ip address

no ip route-cache

!

encryption key 1 size 128bit xxx transmit-key

encryption mode wep mandatory

!

ssid AKWL4

!

speed basic-6.0 9.0 basic-12.0 18.0 basic-24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 block-unknown-source

no bridge-group 1 source-learning

no bridge-group 1 unicast-flooding

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0

no ip address

no ip route-cache

duplex auto

speed auto

bridge-group 1

no bridge-group 1 source-learning

bridge-group 1 spanning-disabled

hold-queue 160 in

!

interface BVI1

ip address dhcp client-id FastEthernet0

no ip route-cache

!

ip http server

no ip http secure-server

ip http help-path http://www.cisco.com/warp/public/779/smbiz/prodconfig/help/eag

!

!

control-plane

!

bridge 1 route ip

!

!

!

line con 0

line vty 0 4

login local

!

end


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Benjamin Solero Fri, 12/29/2006 - 12:39
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi,


The error typically indicates either a mismatched carrier set between the radio and AP programming OR faulty hardware. What do you see in the output of 'show ver' and 'show controller dot11radio 0'?


Thanks,

Ben

fkatsumi1 Fri, 12/29/2006 - 13:53
User Badges:

Thanks for your reply and help. I'm not sure what I should be looking for but all the hardware should be for America. Here are the outputs.


#show ver

Cisco IOS Software, C1200 Software (C1200-K9W7-M), Version 12.3(8)JEA, RELEASE S

OFTWARE (fc2)

Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport

Copyright (c) 1986-2006 by Cisco Systems, Inc.

Compiled Wed 23-Aug-06 16:42 by kellythw


ROM: Bootstrap program is C1200 boot loader

BOOTLDR: C1200 Boot Loader (C1200-BOOT-M), Version 12.2 [BLD-argon 102]


AKWL4 uptime is 2 hours, 13 minutes

System returned to ROM by reload

System image file is "flash:/c1200-k9w7-mx.123-8.JEA/c1200-k9w7-mx.123-8.JEA"



This product contains cryptographic features and is subject to United

States and local country laws governing import, export, transfer and

use. Delivery of Cisco cryptographic products does not imply

third-party authority to import, export, distribute or use encryption.

Importers, exporters, distributors and users are responsible for

compliance with U.S. and local country laws. By using this product you

agree to comply with applicable laws and regulations. If you are unable

to comply with U.S. and local laws, return this product immediately.


A summary of U.S. laws governing Cisco cryptographic products may be found at:

http://www.cisco.com/wwl/export/crypto/tool/stqrg.html


If you require further assistance please contact us by sending email to

[email protected].


cisco AIR-AP1230A-A-K9 (PowerPC405GP) processor (revision 01) with 15138K/12

36K bytes of memory.

Processor board ID FOC070700GR

PowerPC405GP CPU at 196Mhz, revision number 0x00C4

Last reset from reload

1 FastEthernet interface

2 802.11 Radio(s)


32K bytes of flash-simulated non-volatile configuration memory.

Base ethernet MAC Address: 00:0B:FD:AB:8C:53

Part Number : 73-8704-01

PCA Assembly Number : 800-23211-01

PCA Revision Number : 01

PCB Serial Number : FOC070700GR

Top Assembly Part Number : 800-23209-01

Top Assembly Serial Number : FHK0709J0A3

Top Revision Number : 01

Product/Model Number : AIR-AP1230A-A-K9


Configuration register is 0xF




fkatsumi1 Fri, 12/29/2006 - 13:57
User Badges:

I don't know how or why but the carrier set is ??? as below. Could this be the problem?

Thanks.

Fred



#show controller dot11radio 0

!

interface Dot11Radio0

Radio AIR-MP31G, Base Address 0011.21fd.6870, BBlock version 0.00, Software vers

ion 6.00.1

Serial number: AMB0821D45B

Number of supported simultaneous BSSID on Dot11Radio0: 8

Carrier Set: Unknown (???)

Uniform Spreading Required: No

Current Frequency: 0 MHz Channel 0

Allowed Frequencies: 2412(1) 2417(2) 2422(3) 2427(4) 2432(5) 2437(6) 2442(7) 244

7(8) 2452(9) 2457(10) 2462(11)


Listen Frequencies: 2412(1) 2417(2) 2422(3) 2427(4) 2432(5) 2437(6) 2442(7) 2447

(8) 2452(9) 2457(10) 2462(11) 2467(12) 2472(13) 2484(14)

Beacon Flags: 0; Beacons are disabled; Probes are disabled

Current CCK Power: 100 mW

Allowed CCK Power Levels: 1 5 10 20 30 50 100

Current OFDM Power: 30 mW

Allowed OFDM Power Levels: 1 5 10 20 30

Allowed Client Power Levels: 1 5 10 20 30 50 100

ERP settings: short slot time.

Neighbors in non-erp mode:


Benjamin Solero Fri, 12/29/2006 - 19:34
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi,


This is the error I expected to see if the hardware (either AP or radio) was faulty. Since the AP and Radio are both -A, the error indicates that either the cookies are corrupt or the radio hardware itself is bad. You can try to reseat the radio, try this radio in another AP, or another radio in this AP. Maybe you can narrow it down to the AP or radio that way. However, I suspect you'll need the AP replaced. :-(


Sorry I couldn't help further, but let me know the outcome.


-Ben

adam.roth Tue, 01/16/2007 - 11:44
User Badges:

I am having similar problems. I cant tell if the radio is working or if it is some other issue. I have about 800 1310 APS and some come back as faulty. So when I troubleshoot over half of them are related to configuration issues. The other , everything appears to be alright yet the radio wont associate.

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode