×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

loopback not set - in serial port

Unanswered Question
Jan 5th, 2007
User Badges:

Hello,


If i view "sh int serial" as below, notice that loopback not set. Is this loopback option useful only in wicg703 type card with inbuilt DSU? Or is it useful in normal sync serail ports such as v.35 etc




home#sh int se 0

Serial0 is administratively down, line protocol is down

Hardware is HD64570

MTU 1500 bytes, BW 1544 Kbit, DLY 20000 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation HDLC, loopback not set

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
network.king Fri, 01/05/2007 - 03:43
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi


Yes , its also useful in normal sync serial ports for giving a local loop to itself and check if the local interface is fine.


Hope this helps


regards

vanesh k

jay77jay77 Sun, 01/07/2007 - 18:16
User Badges:

Vanesh,

thanks. But when i enable the loopback on a v.35 serial port, i see that loopback is set.But the interface never came up...any pointers on how to use loopback on v.35 will be greatly helpful.


Regds

Jay

network.king Sun, 01/07/2007 - 21:38
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi


Can u enable the same command in any other free interface and check , might be the interface might have problem.


also , pls post the interface config with loopback set


regards

vanesh k

Actions

This Discussion