ASA 5500-x: ASDM and other SSL function do not work out of the box

Document

Tue, 08/11/2015 - 13:00
May 21st, 2012
User Badges:
  • Cisco Employee,
Table of Contents 

Symptoms

When  starting to configure a new ASA 5500-x platform running 8.6(1) code,  many of us have had issues running ASDM on the management port. The  browser does not load ASDM.


Conditions

This is seen on ASA 5500-X boxes that have a factory config.


Problem

This seems to be caused by the pressense of the following config:


ssl encryption des-sha1

Most browsers will reject the SSL connection with that cipher choice.


Resolution

First make sure that you have the correct license installed and then correct the config line:


no ssl encryption des-sha1
ssl encryption rc4-sha1 aes128-sha1 aes256-sha1 3des-sha1
Loading.
mismiadmin Wed, 08/22/2012 - 17:00
User Badges:

I was stuck in my datacenter for over 2 hours trying to get this to work until I found this link.


Thank you!


It worked like a charm


SaJ

urbanrobots Thu, 09/06/2012 - 13:22
User Badges:

Thanks a billion, its almost embarassing how long i have been troubleshooting this issue.

cchubb Wed, 10/03/2012 - 09:00
User Badges:

This one caught me too. 30 minutes of head scratching.

Thanks for posting!

j.bloodsworth Mon, 10/08/2012 - 12:49
User Badges:

Had this issue with a brand-new ASA-5505 right out of the box. This fix did the trick. Thank you.

ASDM v6.4(5)

ASA v8.2(5)


ciscoasa# sh ru ssl

ssl encryption des-sha1

ciscoasa# conf t

ciscoasa(config)# no ssl encryption des-sha1

ciscoasa(config)# ssl encryption rc4-sha1 aes128-sha1 aes256-sha1 3des-sha1

ciscoasa(config)# exit

ciscoasa# sh ru ssl

ciscoasa#        <---doesn't show anything, so it's assumed at default setting.

lcruz0001 Tue, 08/11/2015 - 13:00
User Badges:

To me either...

I can't do work this, please, help me.

I have a new ASA5545-x, and I can't connect by SSL

 

tahequivoice Thu, 12/27/2012 - 08:47
User Badges:

Wow, glad I found this one, I was going nuts thinking I did something wrong in the setup. Works!

John Coccioletti Thu, 05/23/2013 - 14:08
User Badges:

THANK YOU !!!!!!!!!!!!! 



2 hours I thought I was going crazy , I appreciate the effort and the info


you are a life saver

Patrick Werner Thu, 10/17/2013 - 02:09
User Badges:

Ahhh, thats why my Anyconnect doesnt work, and webvpn too.

Why the hell but cisco that crap on a ASA Box -> ssl encryption des-sha1

Actions

This Document

Related Content