Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

ACSv3.3 problem with range if config

Hi,

i have a problem with the command on Cisco Device when i configure a range of Interface then i have this messages:

% Authorization failed.

EYAMPLE: 1

rw-sw-19#conf t

Enter configuration commands, one per line.  End with CNTL/Z.

rw-sw-19(config)#interface range Fa0/3 - 24

rw-sw-19(config-if-range)#switchport voice vlan 1201

% Authorization failed.

% Authorization failed.

rw-sw-19(config-if-range)#power inline auto

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

rw-sw-19(config-if-range)#end

EYAMPLE: 2

rw-sw-03(config)#interface range Fa0/2 - 48

rw-sw-03(config-if-range)#switchport voice vlan 1501

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

rw-sw-03(config-if-range)#power inline auto

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

% Authorization failed.

rw-sw-03(config-if-range)#end

rw-sw-03#

I can reproduce this problem as often as you want.

Just enter the same commands.

The number of   “ % Authorization failed”   may differ, but you should be able to get them.

I have notice this, because I use a script to configure the VoIP VLAN on these switch.

I notice that this problem has ONLY happen on switch which are POE.

With the switch which are not POE, I did not see this problem up to now.

I look the Group setup on the ACS and see that the enable options is : Max Privilege for any AAA Client Level 15

Can it be an Tacacs problem or is this maybe a cisco device problem.

regards,

murat ayas

2 REPLIES

Re: ACSv3.3 problem with range if config

Do we see any  hits in  failed attempts of ACS? When ACS denies any request we get "Command  Authorization failed" but here we see % Authorization failed.


Please enable debug and see if it  tries to send authorization request to ACS or not. If there are no  authorization debug then issue is with device it self.


debug  tacacs

debug aaa authorization



Regards,

~JG


Do rate   helpful posts


Community Member

Re: ACSv3.3 problem with range if config

Hi Gambhir,

i have now the switchlog and i see in the log a timeout. I attach this log, but i dont now what i can do :-(

regards,

murat

306
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content