Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

ISE No EAP response from Client

Hi,

So on the same switch, same port configuration, 1 users laptop has absoutely no issues authenticating on the port.

On another port, same configuration, I see the below error in ISE.

Same windows settings on both laptops regarding the 802.1x authentication.

No response received during 120 seconds on last EAP message sent to the client                                                                                 :

5411 No response received during 120 seconds on last EAP message sent to the client

Any ideas as to why or whats happening here?

5 REPLIES
Cisco Employee

ISE No EAP response from Client

This is more of supplicant issue. Could you please update the NIC drivers of the machine in question and try again.

~BR
Jatin Katyal

**Do rate helpful posts**

~BR Jatin Katyal **Do rate helpful posts**
New Member

ISE No EAP response from Client

Thanks!

Let me do driver updates and test a bit more

Cisco Employee

ISE No EAP response from Client

Verify that supplicant is configured properly to conduct a full EAP conversation with ISE. Verify that NAS is configured properly to transfer EAP messages to or from supplicant. Verify that supplicant or network access server (NAS) does not have a short timeout for EAP conversations. Check the network that connects the NAS to ISE. If the external ID store is used for the authentication, it may be not responding fast enough for current timeouts. For more information you can see the below link.

http://www.cisco.com/en/US/solutions/collateral/ns340/ns414/ns742/ns744/docs/howto_81_troubleshooting_failed_authc.pdf

ISE No EAP response from Client

Hello Adam, please click that log to see the details and post them here. There are several reasons which can cause the "No response received during 120 seconds on last EAP message sent to the client " log and the details almost always tell us what's the specific issue.

Cisco Employee

ISE No EAP response from Client

manually start the Wired AutoConfig service  To do this, follow these steps:
1. Click Start, and then click  Run.
2. Type services.msc in the Open box, and then press ENTER.
3. Locate  the Wired AutoConfig service, right-click it, and then click  Start.

612
Views
0
Helpful
5
Replies