Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

[ACE] - ARP_FAILED with one arm config

Hello All,

I'm trying to configure a one arm context but for some reason it does not work. The rservers are marked as ARP_FAILED.

Does anybody have an idea of what wronmg with this config?

I've attached a copy of the configuration to this thread.

Regards,

Thibault.

6 REPLIES
Cisco Employee

Re: [ACE] - ARP_FAILED with one arm config

what vlan are the rservers in ? the .231 and 232 addresses are not in the range for vlan 1136 (241-254 due to 28 bit mask). one arm config implies servers on the same vlan as the ace.

New Member

Re: [ACE] - ARP_FAILED with one arm config

Hi,

Thanks for your answer.

The rservers are in a different vlan than the ACE. The idea behind it is that only the traffic that matches the VIP goes to the ACE. I thought it was possible to configure the one-armed ACE this way. Using one vlan for the rservers and the ACE implies 6 ip addresses for the routing only (3 for hsrp and 3 for the ACE).

Regards,

Thibault.

Cisco Employee

Re: [ACE] - ARP_FAILED with one arm config

that should be okay jsut wanted to make sure.

SO are servers reachable through the gateway 10.18.25.243 ? do you have an arp entry for this gateway (show arp on ace)?

Cisco Employee

Re: [ACE] - ARP_FAILED with one arm config

if you have an arp entry for the gateway can you ping the servers from the ace ?

what version of ace software ?

New Member

Re: [ACE] - ARP_FAILED with one arm config

Hello,

I have an arp entry for the gateway and can ping the servers.

======

IP ADDRESS MAC-ADDRESS Interface Type Encap NextArp(s) Status

======

10.18.25.241 00.15.c7.0f.a3.80 vlan1136 LEARNED 522 3380 sec up

10.18.25.242 00.0f.f8.12.b5.80 vlan1136 LEARNED 521 3380 sec up

10.18.25.243 00.07.b4.00.88.01 vlan1136 GATEWAY 516 27 sec up

10.18.25.247 00.0b.fc.fe.1b.1c vlan1136 NAT LOCAL _ up

10.18.25.252 00.0a.b8.71.2a.cb vlan1136 LEARNED 523 3380 sec up

10.18.25.253 00.1b.d5.9c.16.b5 vlan1136 INTERFACE LOCAL _ up

10.18.25.254 00.0b.fc.fe.1b.1c vlan1136 ALIAS LOCAL _ up

======

Regards,

Thibault.

New Member

Re: [ACE] - ARP_FAILED with one arm config

Ok, it is fixed now now...

Once again it was a bug, I had to delete the rservers and re-create them to fix the issue.

That's realy annoying with the ACE, you spend hours troubleshooting something that eventually happens to be a bug... And in fairness it happens quite often.

I hope this will help someone else.

Regards,

Thibault.

1406
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content