Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

ACE arp table issue

I have a problem with arp in a context in the ACE

I have 7 identically configured policies, all servers are currently out of service (they are not yet live) so in turn all VIPs are out of service. However, 2 of them appear in the arp table but not the rest.

VIPs A and B appear in the arp table, but not the rest...

ACE/C1# sh arp | i VSERVER

1.1.1.13 xx.xx.xx.xx.xx.xx vlan51 VSERVER LOCAL _ up

1.1.1.15 xx.xx.xx.xx.xx.xx vlan51 VSERVER LOCAL _ up

ACE/C1# sh service-policy | i OUTOFSERVICE

VIP state: OUTOFSERVICE !A - 1.1.1.13

VIP state: OUTOFSERVICE !B - 1.1.1.15

VIP state: OUTOFSERVICE !C

VIP state: OUTOFSERVICE !D

VIP state: OUTOFSERVICE !E

VIP state: OUTOFSERVICE !F

VIP state: OUTOFSERVICE !G

policy-map multi-match VIP-A_LB_Policy

class VIP-A_VIP_Class

loadbalance vip inservice

loadbalance policy VIP-A_L7_Policy

loadbalance vip icmp-reply active

loadbalance vip advertise active

...

policy-map multi-match VIP-G_LB_Policy

class VIP-G_VIP_Class

loadbalance vip inservice

loadbalance policy VIP-G_L7_Policy

loadbalance vip icmp-reply active

loadbalance vip advertise active

It is causing problems with the client's monitoring of the VIPs.

How is this possible?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: ACE arp table issue

ARP entry for VSERVER is shown only if the vserver is in the same subnet as the interface, where the service-policy is applied.

Syed

8 REPLIES
New Member

Re: ACE arp table issue

Also note: adding a static arp didn't appear in the arp table either, and removing

loadbalance vip icmp-reply active

loadbalance vip advertise active

didn't change anything either.

New Member

Re: ACE arp table issue

Please can you still help me on this...

All the VIPs are now up and running but still only 2 have an entry in the arp table. There are 7 vservers but only 2 in the arp table. They are working but I need performance to be consistent. I think it may be related to the ifmgr service going to 25% every 15 seconds too.

Is there a maximum number of Vservers that can be held in the ARP table?

Help!

Re: ACE arp table issue

ARP entry for VSERVER is shown only if the vserver is in the same subnet as the interface, where the service-policy is applied.

Syed

New Member

Re: ACE arp table issue

Thanks! Increased the subnet mask in design and other interfaces, but must have missed the vlan interface on the ace. will confirm tomorrow.

New Member

Re: ACE arp table issue

Great stuff, the 7 arp entries are there now. But they are still missing on the 6509. I have checked the subnet mask there and it's correct. I've cleared the arp table for the VLAN and no chnge (naturally). Will try debug ...

New Member

Re: ACE arp table issue

broadcast goes out, the VIP arps present on the ACE don't reply to the 659 sup.

New Member

Re: ACE arp table issue

That was a great help, but before I close off this conversation, any thoughts on why the sup/6509 is still only seeing the first 2 and not the last 5. I have checked and the subnet masks are all correct now.

Cisco Employee

Re: ACE arp table issue

every 15 sec interface stats need to be sent to the supervisor. It takes 1.5 sec to collect those stats which is why you see an increase in CPU every 15 sec.

This is normal behavior.

Gilles.

933
Views
0
Helpful
8
Replies