Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Server initiated connection issue with CSM-S

Hello

I am trying to configure the server initiated connection on the CSM-S working in bridge mode.

As far as I was able to check, the SYN packets are leaving through the CSM. The SYN-ACK packets are coming to the CSM from the client vlan but, somehow, they are not passing the load-balancer.

I've already configured the direct-access vserver/sfarm and the communication initiated from the outside word to the server that is trying to establish a connection outside works fine. It failed in the oposite way.

If anybody knows how I could fix this issue please let me know.

Regards

Lucas

7 REPLIES
Cisco Employee

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

Lucas,

is the SYN/ACK coming back on the different vlan than where the SYN was sent ?

Try to have only 1 gateway and make sure this is the one going in the same direction as traffic coming in.

CSM does not like asymetry.

G.

New Member

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

Hello

The SYN/ACK are comming on the client vlan and the SYN was sent via the server vlan.

They are both bridged.

Lucas

Cisco Employee

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

If the client and server vlan are bridged, you should not need a vserver/serverfarm for communication from client to server.

Could you try removing it and see if that helps.

What version do you have ?

Can you get a 'show mod csm x var'.

Thanks,

Gilles.

New Member

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

Yes, I tried but it doesn't work.

I am using CSM-S 2.1(4)

I've attached the output of the sh mod csm x var

Regards

Lucas

Cisco Employee

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

do you have static nat ?

You could try to configure the following

variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS 3

G.

New Member

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

Hello

I apologize that I am replaying so late but I was on holidays.

I will check this value by the end of the week.

New Member

Re: Server initiated connection issue with CSM-S

Hello

Unfortunately this command doesn't work in bridge mode. Below is what we saw:

Router(config)#module contentSwitchingModule 3

Router(config)#module contentSwitchingModule 3

Router(config-module-csm)#variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS 3 ?

LINE

Router(config-module-csm)#variable?

variable

Router(config-module-csm)#variable ?

WORD variable name

Router(config-module-csm)#variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS 3

CSM3: invalid value for variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS

Router(config-module-csm)#

01:21:34: %CSM_SLB-4-ENV_VARIABLE: Module 3 warning: ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS is applicable to exclusive ROUTED mode only, config accepted.exit

228
Views
0
Helpful
7
Replies