Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

WCCP - All Packets are "UNASSIGNED" - HELP!!!

I just brought up a couple WAAS appliances up connected to my 6509 and it appears none of the traffic is getting redirected to my 2 WAAS devices. When I do a "sh ip wccp",all packets are unassigned. I am running 4.1.1b on the WAAS.

phx-core-sw-a#sh ip wccp

Global WCCP information:

Router information:

Router Identifier: 10.20.255.252

Protocol Version: 2.0

Service Identifier: 61

Number of Service Group Clients: 2

Number of Service Group Routers: 2

Total Packets s/w Redirected: 0

Process: 0

CEF: 0

Redirect access-list: -none-

Total Packets Denied Redirect: 0

Total Packets Unassigned: 427007868

Group access-list: -none-

Total Messages Denied to Group: 0

Total Authentication failures: 0

Total Bypassed Packets Received: 0

Service Identifier: 62

Number of Service Group Clients: 2

Number of Service Group Routers: 2

Total Packets s/w Redirected: 0

Process: 0

CEF: 0

Redirect access-list: -none-

Total Packets Denied Redirect: 0

Total Packets Unassigned: 12021424

Group access-list: -none-

Total Messages Denied to Group: 0

Total Authentication failures: 0

Total Bypassed Packets Received: 0

Config Snippets from 6509's - same on both

ip wccp 61

ip wccp 62

interface GigabitEthernet9/48

description Interface to WAN Router

ip address 10.20.255.2 255.255.255.252

ip wccp 62 redirect in

interface Vlan112

description File Servers 10.0.12.0/24

ip address 10.0.12.2 255.255.255.0

ip wccp 61 redirect in

************WAAS Config*********

device mode application-accelerator

!

!

hostname phx-waas-app-01

!

clock timezone MST -7 0

!

!

!

!

!

primary-interface PortChannel 1

!

interface PortChannel 1

description Port Channel to phx-core-sw-a

ip address 10.20.253.250 255.255.255.0

exit

!

!

interface GigabitEthernet 1/0

channel-group 1

exit

interface GigabitEthernet 2/0

channel-group 1

exit

!

!

!

ip default-gateway 10.20.253.254

!

no auto-register enable

!

! ip path-mtu-discovery is disabled in WAAS by default

!

!

!

!

ntp server 10.10.254.252

!

!

wccp router-list 1 10.20.255.252 10.20.255.253

wccp tcp-promiscuous router-list-num 1 l2-redirect

wccp version 2

4 REPLIES
Cisco Employee

Re: WCCP - All Packets are "UNASSIGNED" - HELP!!!

Hi,

A couple of things.

1. What version of IOS are you runnning?

2. What SUP are you running?

3. Use Mask-assign on your WAE to keep your redirection in hardware.

4. If you are using L2-redirect, you need to ensure the WAEs and routers are all L2 adjacent (looks like you may be OK, but that is a common mistake).

Hope that give you something to start with,

Dan

New Member

Re: WCCP - All Packets are "UNASSIGNED" - HELP!!!

1) s72033-advipservicesk9_wan-mz.122-33.SXH3a.bin

2) SUP 720 3B

3) Done

4) The WAE's and router all connect to the same 6509.

Thanks for the help.

Cisco Employee

Re: WCCP - All Packets are "UNASSIGNED" - HELP!!!

Any improvment with the Mask-assign method? If it's still not working, I would do the following.

1. do "no wccp ver 2" on your WAEs. Let things set for a few minutes and then bring it back up. This will take down your acceleration, so be careful but will allow you to re-establish wccp if it's still attempting to use hash assign (default).

2. If it's not working yet, then clear the counters and let some traffic flow so we can see fresh info, and do the following on your routers.

sh ip wccp 61 detail

sh ip wccp 62 detail

and do the following on your WAEs

sh wccp gre

sh wccp router

And post it and we'll see what you get.

Thanks,

Dan

New Member

Re: WCCP - All Packets are "UNASSIGNED" - HELP!!!

Dan,

Attached are the results. Still not working.

1686
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content