Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

cisco 877 and spa122 registration issue

I have limited experience with both the spa122 and the cisco 877 and I am hoping someone can assist.

I am not sure if this should be in the IP Telpphony area but thought I would start here.

I was using a Zyzel P-2602HWNLI-D7A_1 ADSL 2 + modem with a SPA122, LAN, 2 FXS , 1.3.2 (014) May 9 2013 in Bridge Mode and my voip phone was working incoming and out going calls all ok.

I have now replace the Zyzel P-2602HWNLI-D7A_1 with a cisco 877 (Version 12.4(15)T14) and am having issues with SIP regestration using the spa122.

The error I am getting is :-

[LVS]Cannot resolve LVS_PROXY. Read lvs address from flash. IP =

[rse_refresh_addr_list] query sip.mynetfone.com.au block 1

uch_syncParameter start

What I think may be the issue is that my SIP dns name cannot be resolved.

From the Cisco 877 I can ping sip.mynetfone.com.au and it resolves so I think it may be an spa122 config issue??????

Any assistance will be greatly appriciated.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: cisco 877 and spa122 registration issue

Hi Domenic.
Does your SPA receive the ip address via dhcp or you have configured it statically?
In the first case check the dhcp pool config on the 877 , in the second case verify that you assigned the DNS correctly on the SPA.
In both cases you can try to use 8.8.8.8 as DNS which is the google one.

HTH

Regards

Carlo

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
3 REPLIES
New Member

cisco 877 and spa122 registration issue

I am still trying to find the issue so I enabled debuging of the SPA 122 and got the following:-

[0]->0.0.0.0:5060(569)

[0]->0.0.0.0:5060(569)

REGISTER sip:sip.mynetfone.com.au SIP/2.0

ect.....

tpError at [SIP_tsCreateClient:1789]

tpError at [SIP_tsCreateClient:1789]

CC_eventProc(), event: CC_EV_SIG_REGISTER_FAILED(0x3B), lid: 0, par: 0, par2: (nil)

AUD_ccEventProc: event 59 vid 0 par 0x0 par2 0x0

SLIC_stopRing

SLIC_stopTone

[0]RegFail. Retry in 10

I also tried a ping from the SPA 122 to sip.mynetfone.com.au and it cannot resolve the address, I get the following error:-  Ping: Unknown host: sip.mynetfone.com.au

Can anyone assist??

Re: cisco 877 and spa122 registration issue

Hi Domenic.
Does your SPA receive the ip address via dhcp or you have configured it statically?
In the first case check the dhcp pool config on the 877 , in the second case verify that you assigned the DNS correctly on the SPA.
In both cases you can try to use 8.8.8.8 as DNS which is the google one.

HTH

Regards

Carlo

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
New Member

Re: cisco 877 and spa122 registration issue

Carlo

Thanks for the info you put me on the wright track, I was getting fustrated so I erased the 877 config and started again.

I intially confiured DHCP with the dns of 8.8.8.8, I was having same problem, then added the default route and it all worked.

The config that didn't work had my ISP's dns server, not sure if that was the issue as I was able to resole names from my PC.

Anyway it is always good to start fresh.

The config below works.

Current configuration : 3670 bytes

!

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname External

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

no aaa new-model

!

ip cef

!

!

no ip dhcp use vrf connected

ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.32

ip dhcp excluded-address 192.168.1.44 192.168.1.254

!

ip dhcp pool Internal

   import all

   network 192.168.1.0 255.255.255.0

   dns-server 8.8.8.8

   default-router 192.168.1.1

   domain-name

   lease infinite

!

!

ip domain name mine.com

ip name-server 8.8.8.8

!

multilink bundle-name authenticated

!

!

!

archive

log config

  hidekeys

!

!

!

!

!

interface ATM0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0.1 point-to-point

pvc 8/35

  pppoe-client dial-pool-number 1

!

!

interface FastEthernet0

no cdp enable

!

interface FastEthernet1

!

interface FastEthernet2

!

interface FastEthernet3

!

interface Vlan1

ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

ip tcp adjust-mss 1412

!

interface Dialer0

ip address negotiated

ip mtu 1452

ip nat outside

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp authentication chap pap callin

ppp chap hostname

ppp chap password 0

ppp pap sent-username

!

ip forward-protocol nd

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0

!

!

ip http server

ip http authentication local

ip http secure-server

ip http timeout-policy idle 600 life 86400 requests 10000

ip nat inside source list 1 interface Dialer0 overload

!

access-list 1 remark INSIDE_IF=Vlan1

access-list 1 remark CCP_ACL Category=2

access-list 1 permit 192.168.1.0 0.0.0.255

dialer-list 1 protocol ip permit

!

!

!

!

control-plane

!

!

line con 0

no modem enable

line aux 0

line vty 0 4

login

!

scheduler max-task-time 5000

end

389
Views
0
Helpful
3
Replies