Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Phone not working on Linksys ATA

I have several phones connected to a SPA3102. With one of those phones i have some strange noice when I it pick up . Kind of interruptions of the line.

This phone (brand Topic/Audility) works fine directly on the landline. It also works good on ATA's of other brand (tested on Fritzbox). 

I also tested it on a PAP2T. Same problem as on SPA3102.

There is some cryptic information in the syslog:

05-17-2009 12:40:19 Local3.Debug 192.168.0.50 [0]On Hook
05-17-2009 12:40:18 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:18 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:17 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:17 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:15 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:15 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:14 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:14 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:12 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:12 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:11 Local3.Debug 192.168.0.50 [0]Off Hook

Can anyone interpret this ?

Thanks,

Mark

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: Phone not working on Linksys ATA

Hi Mark,

No, we do not have a way of configuring this. It looks like you have found a device that our ATAs are not compatible with.

Regards,

Patrick

-----------

6 REPLIES
New Member

Re: Phone not working on Linksys ATA

Hi Mark,

using 2wire or 4wire cable between Phone and ATA?

Regards,

Tomas

New Member

Re: Phone not working on Linksys ATA

Hello Tomas,

I use 4 wire cable. Only 2 wires are used.

There is a LED on the phone. It is illuminated bij the line-current. It flashes a bit  on the rithm of what I hear.

When I mesure the current: it goes up and down from 15 to 20 mA.

When I put a second phone in parallel and I thake both off-hook: no problem anymore.

Regards,

Mark

New Member

Re: Phone not working on Linksys ATA

Mark,

i have similar problem, please try 2wire cable. Which included in PAP2T or SPA ATAs.

Regards,

Tomas

New Member

Re: Phone not working on Linksys ATA

Hello,

2-wire cable does not change anything. I did some more investigations:

I connected the bad phone on the landline. I takes 17 mA current. My official phone takes 39 mA.

Conclusion: the bad phone has too high resistance.

Is there a setting on the spa3102 I can adjust ? Some treshhold for the off-hook-current detection ?

Regards,

Mark.

Cisco Employee

Re: Phone not working on Linksys ATA

Hi Mark,

No, we do not have a way of configuring this. It looks like you have found a device that our ATAs are not compatible with.

Regards,

Patrick

-----------

New Member

Re: Phone not working on Linksys ATA

Hi Patrick

thanks for the reply.

Mark

2579
Views
0
Helpful
6
Replies