Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

CTI ports OOS

I am constantly getting TR timeouts in my router logs and a number of calls are failing in my routing script "TR 2 VRU" node. So I pull the MIVR logs and I see CTI Ports OOS:

MIVR-SS_TEL-2-SS_PARTIAL_SERVICE:JTAPI subsystem in partial service: Failure reason=A number of CTI ports are OOS - TPG[id=3,state=PARTIAL_SERVICE]:Ports[1341].

However, my JTAPI subsystem is not in "Partial Service"... All CTI ports are registered in CCM... So to fix the problem I'm having to restart CRS engines after hours.

My problem is that now it is becomming a daily occurence... How to have prevent CTI ports to constantly go OOS?

Thanks in advance for you assistance,

MB

7 REPLIES
New Member

Re: CTI ports OOS

hi

can you mention the system versions?

guess its ICM with IPIVR for VRU...

So you must be using a VRU PG as well. Is the right version of CUCM Jtapi client installed on the VRU-PG?

New Member

Re: CTI ports OOS

Hello,

IPIVR 4.0(5), UCCE 7.2.6 and CCM 4.2.

I have TTAPI client version 4.0.100.1190 installed in both CCM and VRU PG.

Thanks,

MB

New Member

Re: CTI ports OOS

The issue looks like the ICM system is unable to communicate with the CTI Ports using the CCM JTapi user, mostly issue with the CTI Ports.

Partial service in the error means that at least one of your cti ports in ccm are not registered / have issues with association with jtapi user.

Can you try to de-associate and re-associate all CTI Ports from JTAPI user. Then, restart the CRS Engine (Node manager service) and the CTI Manager Service on Cisco CallManager Servers (its better to restart the Call Manager servers)

Plan this activity during a scheduled downtime.

HTH

New Member

Re: CTI ports OOS

Thank you I was able to do the afore mentioned steps over the weekend... I will monitor the system for the rest of the week

Thanks.

New Member

Re: CTI ports OOS

Do keep the forum updated whatever is the outcome of the monitoring

Thanks

New Member

Re: CTI ports OOS

We recently had similar problem. I don't know exactly why but a resynchronization of the Jatapi subsystem seemed to correct the issue and the system no longer reported 'partial service'. ??

New Member

Re: CTI ports OOS

All last week my system was okay after de-associating and associating the CTI ports and restarting CSR engines and CTI manager... I had a couple of TR timeouts, but no CTI ports OOS.

Thanks

632
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content