Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Initial setup of M670

I'm going thru the initial install of the M670 for the first time and during the config it's only giving me

the option to connect it to our network using the management port even though I have a cable plugged

in to the Data 1 port that is active with a link light.  I don't want to use the management port for the

main connection to our network, is there something I'm missing that will allow me to use the Data 1

port?

I've done this many times on C370's but for whatever reason this is different.

Thanks.

Everyone's tags (1)
5 REPLIES
Cisco Employee

Initial setup of M670

On the CLI - can you not run 'interfaceconfig' and manually enter in the needed interface setup... ?

#########################

m650.local> interfaceconfig

Currently configured interfaces:

1. Management (10.1.1.110/25 on Management: m650.local)

Choose the operation you want to perform:

- NEW - Create a new interface.

- EDIT - Modify an interface.

- GROUPS - Define interface groups.

- DELETE - Remove an interface.

[]> new

Please enter a name for this IP interface (Ex: "InternalNet"):

[]> Data 1

IP Address (Ex: 192.168.1.2):

[]> 192.168.10.10

Ethernet interface:

1. Data 1

2. Data 2

3. Management

[1]> 1

Netmask (Ex: "255.255.255.0" or "0xffffff00"):

[255.255.255.0]>

Hostname:

[]>

A hostname is a string that must match the following rules:

- A label is a set of characters, numbers and dashes.

- The first and last character of a label must be a letter or a number.

- The hostname must have at least 2 labels separated by a period.

- The last label cannot be all numbers.

Hostname:

[]> host.name

Do you want to enable FTP on this interface? [N]>

Do you want to enable Telnet on this interface? [N]>

Do you want to enable SSH on this interface? [N]>

Do you want to enable HTTP on this interface? [N]>

Do you want to enable HTTPS on this interface? [N]>

Do you want to enable Spam Quarantine HTTP on this interface? [N]>

Do you want to enable Spam Quarantine HTTPS on this interface? [N]>

Currently configured interfaces:

1. Data 1 (192.168.10.10/24 on Data 1: host.name)

2. Management (10.1.1.110/25 on Management: m650.local)

#########################

Once that is done - you should be able to 'interfaceconfig' and DELETE "Management".

Hope that helps!

-Robert

Initial setup of M670

Management Interface cannot be deleted.

> interfaceconfig

Currently configured interfaces:

1. cisco (10.97.14.31/24 on Management: smalab.cisco.com)

2. Management (192.168.42.42/24 on Management: ironport.example.com)

Choose the operation you want to perform:

- NEW - Create a new interface.

- EDIT - Modify an interface.

- GROUPS - Define interface groups.

- DELETE - Remove an interface.

[]> delete

Enter the number of the interface you wish to delete.

[]> 2

This interface cannot be deleted.

Currently configured interfaces:

1. cisco (10.97.14.31/24 on Management: smalab.cisco.com)

2. Management (192.168.42.42/24 on Management: ironport.example.com)

Choose the operation you want to perform:

- NEW - Create a new interface.

- EDIT - Modify an interface.

- GROUPS - Define interface groups.

- DELETE - Remove an interface.

[]>

=============================================

I am attaching the screenshot from the SMA's Web UI. There is no trash icon to allow the management interface to be deleted.

I hope this helps, and if so, please make the questions as answered.

Regards,

-V

New Member

Initial setup of M670

Correct, the management interface cannot be deleted plus I want to keep it around (as I do with the C370's)

for emergencies. 

Cisco Employee

Initial setup of M670

Correct.  I was merely thinking through on the next steps, and did not take into account the removal of mangement is not allowed.

Were you able to get this to complete from the CLI and adding in the interface as directed?

-Robert

New Member

Initial setup of M670

No, the CLI interface wouldn't allow any configuration until the setup wizard had been run.  I didnt' try

interfaceconfig but did try some other commands.  I'm not in front of the box now so cant verify if interfaceconfig

will run or not prior to the setup wizard being run. 

414
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content