Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

ASA 5505 Resetting to Factory when it Reboots

I have an ASA 5505 that is resetting to factory defaults every time it reboots.  I write to memory every time, but as soon as the power is disconnected, or I reload it, it boots back up as "ciscoasa" with the factory defaults.  Does anyone know what would cause this?

Thanks

Everyone's tags (3)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super Bronze

Hi, I wonder if your ASAs

Hi,

 

I wonder if your ASAs Config Register value has been set so that it boots ignoring the Startup Configuration.

 

Can you check the output of "show version" command and copy/paste the line starting with "Configuration register is ..." here.

 

- Jouni

3 REPLIES
Super Bronze

Hi, I wonder if your ASAs

Hi,

 

I wonder if your ASAs Config Register value has been set so that it boots ignoring the Startup Configuration.

 

Can you check the output of "show version" command and copy/paste the line starting with "Configuration register is ..." here.

 

- Jouni

Super Bronze

As a reference, usually the

As a reference, usually the ASA is set to 0x1 so you should be seeing this if that was set

 

Configuration register is 0x1

 

- Jouni

New Member

Thanks for your help.  It

Thanks for your help.  It would have taken me a long time before I looked at the configure register.  Mine was set to 0x41.  So I changed it, using:

config-register 0x1

After that, I reloaded the ASA, and it saved the config like normal.  Thanks again for your help, and fast response!  You saved me potentially a couple hours of troubleshooting and rebuilding my ASA.  Rebuilding it twice was enough for me.

80
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease login to create content