Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Attention: The Cisco Support Community site will be in read only mode on Dec14, 2017 from 12:01am PST to 11:30am for standard maintenance. Sorry for the inconvenience.

New Member

ERROR: Command Ignored, Configuration in progress...

Hi Everone,

When i type sh run on ASA 5520

it gives error

ERROR: Command Ignored, Configuration in progress...

Any fix other than reboot?

Regards

Mahesh

3 REPLIES
Super Bronze

ERROR: Command Ignored, Configuration in progress...

Hi,

Are we talking about a Failover pair or a single ASA?

I have only had this happen to me while more than one people are configuring the ASA at the same time.

Can you see any other users on the device at the moment?

show ssh sessions

show asdm sessions

Then again if this is a Multiple Context mode ASA then you would perhaps have to issue those commands on the Admin Context depending how the management connections are set up.

I would imagine though that in normal circumstances this should not be a problem for a long time.

- Jouni

New Member

ERROR: Command Ignored, Configuration in progress...

Hi Jouni,

This is failover pair.

Single context.

Currently no one is logged in except me.

Regards

Mahesh

New Member

Re: ERROR: Command Ignored, Configuration in progress...

Hi Jouni,

Here is more info on the issue.

This ASA is acting as DHCP server for users.

Now it is not providing IP to the users.

Also users PC who have IP from ASA i am unable to ping their IP address.

First we thought it was bad cable from patch panel to user.

Then we unplug the failover cable from standby firewall after this i was able to run all the commands and users were

able to get the IP address from the ASA.

Seems it is synch issue between 2 ASA.

After this i put failover cable back to standby and we lost access to primary firewall and our internet was not working.

Then we shutdwon the standby ASA  and reboot the Primary ASA then everything was back to normal.

Currently standby ASA is standalone and not connecting to anything.

When i power on the standby ASA all hardware looks ok and is up and running.

Regards

Mahesh

Message was edited by: mahesh parmar

639
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content