Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

FWSM Lost Failover communications with mate

All,

I experinced critical problem for our customer service pertaing to communication fail for FT between FWSMs.

I can just find the log in FWSM as follows and can't find any physical log as interface down in C6500 at that moment.

Now our FWSM OS version is 3.2(7) and jsut monitor-interface option is applied at outside interface in FWSM.

Main FWSM

1|Feb 13 2010 01:49:19|105005: (Secondary) Lost Failover communications with mate on interface statelink
1|Feb 13 2010 01:49:20|105004: (Secondary) Monitoring on interface statelink normal

Backup FWSM


1|Feb 13 2010 01:49:17|105005: (Primary) Lost Failover communications with mate on interface statelink
1|Feb 13 2010 01:49:22|105004: (Primary) Monitoring on interface statelink normal
1|Feb 13 2010 01:51:24|105005: (Primary) Lost Failover communications with mate on interface outside
1|Feb 13 2010 01:51:24|105008: (Primary) Testing Interface outside
1|Feb 13 2010 01:51:24|105009: (Primary) Testing on interface outside Passed

Our problem is recovered automatically after 2m ~ 3m but that is reoccured after 1 day.

I already opend the TAC case (SR 613646199)  but I didn't get any correct cause for problem and they just recommend to change the FWSM through RMA. 

Any advice for our problem whould be greatly appreciated.

Thanks,

Sungmin Cho

Everyone's tags (5)
10 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

minmin5063 wrote:

All,

I experinced critical problem for our customer service pertaing to communication fail for FT between FWSMs.

I can just find the log in FWSM as follows and can't find any physical log as interface down in C6500 at that moment.

Now our FWSM OS version is 3.2(7) and jsut monitor-interface option is applied at outside interface in FWSM.

Main FWSM

1|Feb 13 2010 01:49:19|105005: (Secondary) Lost Failover communications with mate on interface statelink
1|Feb 13 2010 01:49:20|105004: (Secondary) Monitoring on interface statelink normal

Backup FWSM


1|Feb 13 2010 01:49:17|105005: (Primary) Lost Failover communications with mate on interface statelink
1|Feb 13 2010 01:49:22|105004: (Primary) Monitoring on interface statelink normal
1|Feb 13 2010 01:51:24|105005: (Primary) Lost Failover communications with mate on interface outside
1|Feb 13 2010 01:51:24|105008: (Primary) Testing Interface outside
1|Feb 13 2010 01:51:24|105009: (Primary) Testing on interface outside Passed

Our problem is recovered automatically after 2m ~ 3m but that is reoccured after 1 day.

I already opend the TAC case (SR 613646199)  but I didn't get any correct cause for problem and they just recommend to change the FWSM through RMA. 

Any advice for our problem whould be greatly appreciated.

Thanks,

Sungmin Cho

Sungmin

Does the FWSM have a dedicated link between the 6500 switches or are you using the interconnect that all the other traffic uses as well ?

If you are using the same interconnect as other traffic it could be worth trying to setup a dedicated interconnect just for the FWSM.

Jon

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

Jon,

We already divided the links between C6500s for FT (Regular and Stateful Failover) and data.

Thanks,

Sungmin

Cisco Employee

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

We have seen similar issues due to defect CSCsl39710.

Make sure you are running a code on the switch side where this is resolved.

Also, make sure the blade is not seeing more traffic than it can handle at any given time. If so, icmp will be given lower priority and interface monitoring may fail as ping test is one of them.

-KS

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

KS,

First of all, thank you for your reply.

The followinfg is mac-address-table at that time the problem occured.

*  903  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273

* 1127  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273

* 1121  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273

* 1101  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273
* 1100  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273

*  174  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273
*  175  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273
*  180  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273
*  178  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          5   Po273
*  177  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes         10   Po273
*  191  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273
*  189  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273
*  187  001a.6c3d.9200   dynamic  Yes          0   Po273

.................................................................................

.................................................................................

We think that C6500 properly learned the MAC address of the FWSM at that moment.

Thanks,

Sungmin

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

All,

I'm with problems the FWSM in communication for management interface.

Basically the setup is correct, but I have had the record of the logs with a frequency below:

Main FWSM

1|Dec 17 2010 13:01:41|105009: (Secondary_group_2) Testing on interface MANAGEMENT Passed

1|Dec 17 2010 13:01:37|105008: (Secondary) Testing Interface MANAGEMENT

1|Dec 17 2010 13:01:36|105005: (Secondary_group_2) Lost Failover communications with mate on interface MANAGEMENT

FWSM Version 4.1(3)

Catalyst 6509 Version 12.2(33).SXI4a

Could anyone suggest something?

Thanks!

Cisco Employee

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

The only lasts for 5 seconds and then quickly recovers.

It may be a busy interface. You can try to capture all traffic (IP protocol 105) on this interface on both the units when the problem occurs and see why what one unit sends doesn't arrive on the other unit and the interface goes into testing mode.

-KS

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

Hi KS,

Considering that the device is an FWSM, it could mean a hardware problem?

Thanks,

Trujilho

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

We've just experienced what seems to be the exact same thing.

Did you get a resolution to this ? How did you go with the TAC case ?

Thanks!

Phill.

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

Hi,

How was this resolved ?

As we are now seeing the same issue.

Many thanks

New Member

Re: FWSM Lost Failover communications with mate

Hi,

Found my issue :

Caused by a static NAT using the Firewall Interface as the NAT Addrees, changed it to a assigned IP Address and the problem went away !!!

Thanks

3750
Views
0
Helpful
10
Replies