Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Step-by-Step Configuration and Troubleshooting Best Practices for the NGFW, NGIPS and AMP Technologies A Visual Guide to the Cisco Firepower Threat Defense (FTD)
New Member

PIX 525 / big issue? help please

Dear all,

 

I configured 2 pix 525 ( active / standby) / LAN Failover with 2 IP-Addresses in the same Vlan, they did work for about 1 day and then lost one of them.

Tried to ping through the working one without success, the problem is that the working one (it was the standby one) is looking for the other one and during that time we loose the connectivity to the network and the internet goes down.

The primary / 192.168.111.250 and the other one is 251, I can't ping the 251 one from the primary but if I switch off the primary (x.x.x.250) and use HyperTerminal  to connect to the other one then I see that the connected one (hyper terminal) is the standby pix with the IP (x.x.x.250) but changed to active, and if I switch off the standby pix  ( x.x.x.251) and connect to the other one then I see that it's the standby and changed to active. In both cases I get network problems

The problem is that when both are switched on then the primary (x.x.x.250) is the standby and I can't ping or login to the other pix ( should be the x.x.x.251) and then I get problems with the network.

 

I would like to use only one if possible as I lost about 8 hours today trying to fix the issue without success and we have a conference I 24 hours and I need t get the network stable. Could I use only one (at least for 1 week) ? if yes, then what do I have to change in the config ( e.g disable the failover)?

What's the best thing to do to get at least one of them online without looking for the other pix?

 

Hope will get an answer soon as I have a big problem.

 

Than you all in advance.

 

Madonamadona 

4 REPLIES
VIP Green

It sounds like you are having

It sounds like you are having connectivity issues between the PIX's.

There is no problem running on one PIX for a week without the failover.  Just remove the failover configuration..and/or remove the second PIX from the network completely.

--

Please remember to select a correct answer and rate helpful posts

--

Please remember to rate and select a correct answer
New Member

Many thanks for everybodys

Many thanks for everybodys help, I am using now only one FW.

I am going to order 2 firewalls, as the pixes are really old and I am going to upgrade our feed to 2 Gb.

I thought about the asa 5525-x , 5545-x (with extra Six GE Optical SFP 1000BASE-SX) as the throughput would support the new bandwidth.

Can I use the " migration tool " to convert the config from the pixes ?, as the configuration is really long (we have over 150 VLans).

I know that it would work for the 5550, but what about the 5525-x and 5545-x with the extra Six GE Optical SFP 1000BASE-SX.

 

Many thanks in advance.

 

Madonamadona

VIP Green

I am not sure if there is a

I am not sure if there is a tool for migrating the configuration from PIX to ASA8.3+  If there is, I have not come across it before.  I do know that if you are upgrading from 8.2 to a later version the ASA will migrate the commands itself...though I have had mixed results with this as there have been many duplicate entries.

I did come across this webpage that has a tool for migrating NAT rules...which might be useful.  I just did a couple small tests with it and it seems to work fine...though I am unsure how it will handle a large amount of rules.

http://www.tunnelsup.com/nat-converter

As for the VLANs you would need to create subinterfaces for that, and again, I am unaware of any tool that will do this for you.

--

Please remember to select a correct answer and rate helpful posts

--

Please remember to rate and select a correct answer

Hi Madona, I had the similar

Hi Madona,

 

I had the similar issue in my past experience. I have tried many options that time, but a restart of the pix devices gave a desired result. I possible can you share the sh failover output from the active device.... Try to make any of the pix as active and ensure the traffic is passing through that....

 

HTH

 

Regards

Karthik

91
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content