Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

PIX subinterface and "switchport mode" conflict

I created a subinterface on a PIX-515E (7.2.2) but I cannot arping it unless I set the switch port to "switchport mode trunk".

But then the main interface on the PIX stops working, failover claims the status of the main interface is "unknown" and the firewall does not pass traffic.

Set the port back to "switchport mode access", the firewall starts working fine again, but the subinterface is not accessible anymore.

Any suggestions?

  • Firewalling
3 REPLIES
Silver

Re: PIX subinterface and "switchport mode" conflict

Port bydefault been in access mode, if you have configured it in TRUNK that need to give access command otherwise don't.

See in attachment how can you use the same command:

hostname(config-if)# interface ethernet 0/1

hostname(config-if)# switchport mode trunk

hostname(config-if)# switchport trunk allowed

Regards,

Dharmesh Purohit

New Member

Re: PIX subinterface and "switchport mode" conflict

It doesn't work.

BTW, switch is 2960

Re: PIX subinterface and "switchport mode" conflict

Configure these two commands on the 2960 switchport that connects to the PIX and try.

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

HTH

Sundar

587
Views
0
Helpful
3
Replies