Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

Hi,

I have a Problem with a ASA 5505

when i power on the ASA  the Power LED change to green and the Status light to solid amber.

There is no Console output or anything else.

Is this a DRAM or Flash Problem?

What can i do ?

thanks a lot!

Everyone's tags (2)
15 REPLIES
Super Bronze

Re: Solid amber status light on ASA 5505

Seems like faulty ASA.

New Member

Re: Solid amber status light on ASA 5505

yes but the ASA has no warrenty or smart net any more so is there a way to fix it ?

like change DRAM or Flash or anything else?

Super Bronze

Re: Solid amber status light on ASA 5505

Unfortunately no. Either get a brand new one, or place the ASA in smartnet contract for an RMA.

New Member

Its a problem with the ASA

Its a problem with the ASA reading the flash. Remove the battery and re-seat the RAM

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

Jonas,

I have the same problem, I have replaced the RAM in the unit with some from another working ASA and now it will boot up.

I have read several posts with the same result.  It looks like RAM might be and issue.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

Hi,

i have change the RAM after your Post with a new one

and the ASA Boots UP

but only one times.

After that never agin :-(

It looks like a RAM problem but in my case the RAM sockel is also brocken or anything else.

Thanks for your post.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

Hi there,

i had this issue as well, I pulled the RAM from a different ASA 5505 that I had with me and put it into the faulty ASA 5505 and it booted up. the config was fine and it is working great now.

RAM was the issue for me

thanks for the advice.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

Had the same problem, and this fixed it for me.  If i plug the power supply into the ASA then plug the power supply into the wall, i get the amber status light and green lights flashing failure.  However if I plug the PSU into the wall first, then wait a few minutes and plug the tiny little adapter(Fail on the adapter design Cisco) into the ASA 5505, ta-da it works!   It seems like the PSU needs to build up the power before being plugged into the ASA.  I don't know for sure, but this works for me.   I never wanted to plug in the tiny adapter first because i was afraid of it arcing in the adapter and that causeing problems, but this method works for me, hope it helps.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

My problem exactly.

I purchased an after market PSU from ebay. I guess you get what you pay for.

Thanks for the tip I am now back in my ASA 5505.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

I have ran into this problem twice in the last couple of months. I shipped a pair of ASA 5540's to a remote data center. When I got there, one worked fine, the other had the amber status light and no console out put. TAC had me RMA it. Last week I shipped a pair of ASA 5510's to the same remote data center, the same thing happened. Each time it was the standby unit. They worked at my desk, but not after it was shipped to the remote data center.

New Member

Solid amber status light on ASA 5505

I had the same problem after a power surge and replaced the RAM with a 512 MB DIMM of PC2700. It's been running after numerous reloads and powering off.

New Member

Re: Solid amber status light on ASA 5505

Thanks for the post,

I had the EXACT same issue - replaced RAM, worked fine!!!

Solid amber status light on ASA 5505

I had the same prob - reseated the RAM and it was working fine again.

New Member

We had similar issue but

We had similar issue but despite taken the following steps did not resolve (Amber status of ASA) did not went away.

power cable/adaptor and console cable are fine as tested with another new asa.
removed ram, put it back, no change.
Got ram from a new ASA, put it in the troubled ASA, no success.

Did the RMA as last resort.

MK

New Member

Hi,I have replaced the RAM

Hi,

I have replaced the RAM and work again!!

Thanks for suggestion

 

Stefano Brizzante

33310
Views
0
Helpful
15
Replies