Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Step-by-Step Configuration and Troubleshooting Best Practices for the NGFW, NGIPS and AMP Technologies A Visual Guide to the Cisco Firepower Threat Defense (FTD)
Community Member

SSH Access Not working on ASA's

I am configuring my ASA's for ssh access prior to removing telnet access to them. However, I'm running into a problem. After I have configured ssh access (assigned a domain, generated my rsa key, and enabled ssh), I am unable to log in. My ssh client is running ssh v.1 and I've checked to make sure the ASA is allowing v.1 and 2. I've also checked to be sure the username and password for the account I have tried have been correct. Basically, it's behaving as if I have a bad password, as it accepts the connection and the username, but fails to accept the password. These accounts all have a privilege level of 15 and I'm able to use them to log into the ASDM. The policies associated with these accounts are the default and I've tried both configuring a new account through ASDM and the CLI. Neither seems to work. Any ideas?

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Member

Re: SSH Access Not working on ASA's

If you are using local username/passwords, make sure you have this command: "aaa authentication ssh console LOCAL"

3 REPLIES

Re: SSH Access Not working on ASA's

Karen,

What you are saying is that none of the accounts passwords do work when ssh to the firewall? does this issue applies to the interfaces you have allow ssh under such as inside/outside ?

What version code are you running.

Could you capture ssh debug and post it.

asa#terminal monitor

in config mode

asa(config)#logging monitor 7

then issue debug ssh

try connecting to asa via ssh and capture debug output.

to disable debug

asa#no debugg all

And lastly even though ssh debug is a low level process it is adviced to conduct debug troubleshooting off during network production hours.

Rgds

-Jorge

Community Member

Re: SSH Access Not working on ASA's

If you are using local username/passwords, make sure you have this command: "aaa authentication ssh console LOCAL"

Community Member

Re: SSH Access Not working on ASA's

This was exactly my problem. Once I set aaa authentication to local, it works like a charm! Thanks!

8328
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content