Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

836 router - startup-config is not copied to running-config on startup

Dear Cisco Administrators,

I recently purchased a 836 router with IOS (Version 12.2(11r)YV3, RELEASE SOFTWARE (fc2))

After a successful --- System Configuration Dialog --- setup and my confirmation to write the configuration to NVRAM and a reboot of the device, the System Configuration Dialog is started again. Howto tell the device to copy the present startup-config to running-config on boot?

My settings are present in the startup-config, they just are not copied. After manually do so, everything is fine.

Any help is greatly appreciated

Stefan

3 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Re: 836 router - startup-config is not copied to running-config

bauerstefan wrote:

Dear Cisco Administrators,

I recently purchased a 836 router with IOS (Version 12.2(11r)YV3, RELEASE SOFTWARE (fc2))

After a successful --- System Configuration Dialog --- setup and my confirmation to write the configuration to NVRAM and a reboot of the device, the System Configuration Dialog is started again. Howto tell the device to copy the present startup-config to running-config on boot?

My settings are present in the startup-config, they just are not copied. After manually do so, everything is fine.

Any help is greatly appreciated

Stefan

Stefan

It sounds like your config register is wrong. Can you post the output of "sh version".

Jon

New Member

Re: 836 router - startup-config is not copied to running-config

Jon,

awesome! It was a problem with the config register. The one i bought the device from set it to a wrong value. I changed it back to

0x2102 and the problem was solved! Thanks for helping.

Hall of Fame Super Blue

Re: 836 router - startup-config is not copied to running-config

Stefan

No problem, glad to have helped.

Jon

753
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content