Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

LAN is fine but internet stops working for short time

Have 10-12 XP pro pcs on a lan with dhcp from a pix501. I have two machines that lose internet access, but the others dont. I can ping other lan pcs and the gateway (PIX).It appears to happen randomly, and then they just start working. Like 2-3 hrs. When it happens they can still access shares on other pcs and server apps, just no internet access.Reboots dont fix,disabling the nic and renabling does not work as well. The other pc's do not have any problems. Have checked for spyware,virus, etc.. machines ( Dell 3000's) seem clean and do work well. Any ideas would be helpful. Thank you!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Bronze

Re: LAN is fine but internet stops working for short time

Hi there,

The Pix may be out of user licenses. If the 501 has a 10 users license it will display similar symptoms when there is 10 or so PCs behind it.

You can check the license type in the output of a 'show version'.

I hope that helps!

2 REPLIES
Bronze

Re: LAN is fine but internet stops working for short time

Hi there,

The Pix may be out of user licenses. If the 501 has a 10 users license it will display similar symptoms when there is 10 or so PCs behind it.

You can check the license type in the output of a 'show version'.

I hope that helps!

Community Member

Re: LAN is fine but internet stops working for short time

That makes sense, I will verify, but I am sure that is the case. THANK YOU!!

332
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content