Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Using 8510 with 8.0.121

 

Have 4 interface not working.

When I ping the gateway this responds on the gui, but from CLI on wlc it doesn't.

All the other interface are working correctly, just these for.

I have removed them from Distribution and re-added, we added back to trunk port and tried to ping again but with the same response.

So these Interfaces are in a Interface Group, all the others are working fin.

Everyone's tags (2)
7 REPLIES

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Hi @craiglebutt

When we execute a ping command this request goes all the way down to the OSI model until reach the physical layer. This should be true don't matter you are using web or ssh.

 What I mean is don't make sense as far as I understand be able to ping from web and not from cli on the same device.

 Also, as far as I know 8510 has 2 10Gbps ports and one 100/1000 IMM port.

 I don't follow you when you say 4 ports not working.

 

-If I helped you somehow, please, rate it as useful.-

 

 

New Member

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Hi

 

The interface I'm referring to are the interface settings for under Controller - Interface, not the physical 10Gb ports.

 

 I have several interface groups on the WLC.

All except 4 I can ping the gateway from the CLI, but on the GUI I can ping the gateway for all.

Not sure if there is a bug.

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Got it now. Yeah can be a bug. Maybe an upgrade could help.

 

 

 

-If I helped you somehow, please, rate it as useful.-

Highlighted
Hall of Fame Super Gold

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Craig, 

Can you try upgrading the firmware and try again?

This version reminds me of CSCuu42396 which I had a horrible time finding out how many APs have stopped working.

Everyone's tags (1)
New Member

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Hi, I was upgrading 2 weeks ago, upgraded our first HA pair, but 8.0.140 has killed our mobility anchors to external company's. Have a TAC call open, but it is going on a while to fix. So can't upgrade the others till we have a fix for this one.

Cheers
New Member

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

Hi

 

As for CSCuu42396 been seeing something similar but on 1240's.  I've shut the power down on port to reboot, but doesn't come back up.

Only thing can think of is change the option 43 in DHCP and see if get the AP to go to a upgraded 5500 or something, just to confirm.

 

cheers

 

Hall of Fame Super Gold

Re: 8500 Can ping gateway from GUI but no CLI

DHCP Option 43 won't make any difference.
The issue is the radio firmware gets corrupted. Once this happens, the AP would disconnect itself from the controller because the radio would report sport a Regulatory Domain of a <NULL> value.
If you have PI, this AP won't even appear in PI logs as being disconnected from the controller.
223
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease login to create content