Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Certain machines cannot see broadcasted SSID

I created a guest wireless network on my 5508 controller (uses default a/n), and it is set to broadcast the SSID

 

Almost everyone can see this network SSID: my Mac sees it right away, and I can join it and surf the web all day.

 

Two Windows laptops had an issue seeing the SSID --it wouldn't show up when they scanned for wireless networks. One of these was corrected when the machine was updated to Windows 8.1

 

The other is a HP laptop running Windows 7. Even though we did some updates, the machine can't see the SSID. Even if I pace the machine within 10 feet of the AP, nothing. The user's Android phone sees the SSID no problem.

 

Since this client is never joining the network, I have little to go by (no logs).

 

Has anyone seen this? What could be the issue?

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

Please try to re-image the

Please try to re-image the laptop and check it again if it works.

New Member

Sounds like your device has a

Sounds like your device has a b/g/n radio --- no a/n.  You will need to enable the SSID on the 2.4Ghz radio.

I hope this helps.

John

8 REPLIES
Cisco Employee

Please reimage the laptop.

Please reimage the laptop. your problem will resolve.

New Member

we are in the process of

we are in the process of doing that--I will let you know if it works

New Member

You can also try making sure

You can also try making sure you are using channel 149-161 or 36-48. (I believe you said you are using the a/n band (5GHz)). Some devices may not work on all channels, it's rare but happens (even my smart phone had that problem with my home router).
 

Cisco Employee

Please re-image the laptop

Please re-image the laptop your problem will resolve

Cisco Employee

try refreshing the networks

try refreshing the networks on client machine..

try updating software.

try creating another ssid on controller and broadcasting it....and see if that helps..

 

VIP Purple

HI colin,1. Did you enabled

HI colin,

1. Did you enabled all radios ?

2. Did the client(windws lapi) support 802.11a and 802.11b radio(2.4/ 5 Ghz).

3. If above both points are ok then check the driver of the machine and try to update.

 

also paste the sh wlan out put here.

Check these and let us know the outcome.

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

Please try to re-image the

Please try to re-image the laptop and check it again if it works.

New Member

Sounds like your device has a

Sounds like your device has a b/g/n radio --- no a/n.  You will need to enable the SSID on the 2.4Ghz radio.

I hope this helps.

John

3378
Views
5
Helpful
8
Replies