Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Cisco 801 ISDN Router Problem

Hi at all,

I need your experience with this device! I will implement a remote connection to a customer.

Following constellation:

My PC --> Our ISDN NTBA --> provider --> Phone System customer --> S0 --> ISDN 801 Router --> End Device

My problem is when I call the phone number with my mobile phone the call takes place, the router brings up the channel and hold this for a few seconds.

The he kick me out than he can´t speak with my end device.

When I do this with my remote pc nothing happens only this.

He hangs up and I must restart this application to do the next attempt. How can I fix this problem?

The debug isdn q931 shows this:

00:34:24: ISDN BR0 Q931: RX <- SETUP pd = 8  callref = 0x01

Sending Complete

Bearer Capability i = 0x8890

  Standard = CCITT

  Transer Capability = Unrestricted Digital

  Transfer Mode = Circuit

  Transfer Rate = 64 kbit/s

Channel ID i = 0x8A

Calling Party Number i = 0x0083, 'xxxxxxx'

  Plan:Unknown, Type:Unknown

Called Party Number i = 0x80, '69'

  Plan:Unknown, Type:Unknown

00:34:24: %DIALER-6-BIND: Interface BR0:2 bound to profile Di1

00:34:103079215104: %LINK-3-UPDOWN: Interface BRI0:2, changed state to up

00:34:24: ISDN BR0 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8  callref = 0x81

Channel ID i = 0x8A

00:34:24: ISDN BR0 Q931: RX <- CONNECT_ACK pd = 8  callref = 0x01

Channel ID i = 0x8A

00:34:24: ISDN BR0 Q931: TX -> ALERTING pd = 8  callref = 0x81

00:34:24: ISDN BR0 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x01

Cause i = 0x85D1 - Invalid call reference value

00:34:24: ISDN BR0 Q931: TX -> CONNECT pd = 8  callref = 0x81

00:34:24: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0:2 is now connected to xxxxxxxx

00:34:24: %LINK-3-UPDOWN: Interface BRI0:2, changed state to down

00:34:24: %DIALER-6-UNBIND: Interface BR0:2 unbound from profile Di1

00:34:24: ISDN BR0 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x01

Cause i = 0x85D1 - Invalid call reference value

00:34:24: ISDN BR0 Q931: L3_Go: L3_GetUser_NLCB returned NULL cid 0x0 cr 0x81 ev 0x5A ces 1 -- Message ignored

00:34:24: ISDN BR0 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x01

Cause i = 0x85D1 - Invalid call reference value

00:34:24: ISDN BR0 Q931: L3_Go: L3_GetUser_NLCB returned NULL cid 0x0 cr 0x81 ev 0x5A ces 1 -- Message ignored

00:34:27: ISDN BR0 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8  callref = 0x01

Cause i = 0x8090 - Normal call clearing

Facility i = 0x91A11302029372020122300AA1053003020100820101

- ETSI Supplementary Service, Invoke, AOC-D Charging Units: 0

00:34:27: ISDN BR0 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x01

And this is my configuration on the Cisco 801 ISDN Router:

sh run
Building configuration...

Current configuration : 1539 bytes
!
version 12.3
no service pad
service timestamps debug uptime
service timestamps log uptime
no service password-encryption
!
hostname customer
!
boot-start-marker
boot system flash c800-y6-mw.123-3i.bin
boot-end-marker
!
logging buffered 4096 debugging
enable secret 5 $1$4sbt$qMDQoozleDqJstTzC2P8I1
!
username admin password 7 01000505571F0303
aaa new-model
!
!
aaa authentication login default local
aaa authentication ppp default local
aaa session-id common
ip subnet-zero
no ip domain lookup
!
isdn switch-type basic-net3
!
!
!
interface Ethernet0
description connection
ip address 192.168.1.254 255.255.255.0
no keepalive
!
interface BRI0
description connected to Dial-inPC (ISDN)
no ip address
encapsulation ppp
dialer pool-member 1
isdn switch-type basic-net3
isdn incoming-voice data
isdn answer1 12

isdn send-alerting
isdn sending-complete
isdn static-tei 0
!
interface Dialer0
description connected to Dial-inPC (ISDN)
ip unnumbered Ethernet0
encapsulation ppp
no ip split-horizon
dialer pool 1
peer default ip address pool test

no cdp enable
ppp authentication chap
ppp multilink
!
router rip
version 2
network 192.168.1.0
no auto-summary
!
ip local pool test 192.168.1.10 192.168.1.11
ip classless
no ip http server
!
dialer-list 1 protocol ip permit
!
line con 0
exec-timeout 0 0
transport preferred all
transport output all
stopbits 1
line vty 0 4
transport preferred all
transport input all
transport output all
!
no rcapi server
!
!
!
end

I hope anyone have or had this constellation too with a solution that works.

Many Thanks in advance,

Mario

1 REPLY
New Member

Cisco 801 ISDN Router Problem

Hi at all,

We found a solution for this Problem !!

We always and always got this error:

%PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?

The problem was the cable! The following pin-out is required:

                                        1 ----- 1

                                        2 ----- 2

                                        3 ----- 6

                                        4 ----- 5

                                        5 ----- 4

                                        6 ----- 3

                                        7 ----- 7

                                        8 ----- 8 

We used this and the fault has disappeared!!

The only problem that still exists:

After the first connection the router must be rebooted because otherwise no more additional session is established.

Thanks for all answers.

Regards,
Mario

294
Views
0
Helpful
1
Replies