Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Connecting Cisco 2504 WLC to fastethernet port

Hi all ,

I have a question.

Is it mandatory to connect Cisco WLC 2504 to a Gigabit port ?? can we connect it to a fasternet port (100 mbps) ?

  • Getting Started with Wireless
Everyone's tags (5)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Hall of Fame Super Gold

Connecting Cisco 2504 WLC to fastethernet port

Is it mandatory to connect Cisco WLC 2504 to a Gigabit port ??

Not mandatory.  It's recommended.  If you can't, then it's OK.

can we connect it to a fasternet port (100 mbps) ?

Sure.  Why not?

4 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Connecting Cisco 2504 WLC to fastethernet port

Is it mandatory to connect Cisco WLC 2504 to a Gigabit port ??

Not mandatory.  It's recommended.  If you can't, then it's OK.

can we connect it to a fasternet port (100 mbps) ?

Sure.  Why not?

New Member

Connecting Cisco 2504 WLC to fastethernet port

Thanks for the prompt reply!!!

But actually at one of our sites we are connecting Cisco 2504 to a Cisco 3750 switch to a fasternet port.

and we can ping the switch from the wlc but we are not able to ping the wlc from the switch.

the link led is green.

what do you think could be issue.

thanks in advance

Hall of Fame Super Silver

Connecting Cisco 2504 WLC to fastethernet port

You can ping the default gateway from the wlc, correct?  Can you ping the gateway from the switch?

Thanks, Scott *****Help out other by using the rating system and marking answered questions as "Answered"*****
New Member

Connecting Cisco 2504 WLC to fastethernet port

Hi Scott,

I was able to get the network up by uplinking the Cisco 2504 wlc to a fastethernet port.

Actually i was not able to ping the gateway the WLC which was at the swich (layer 3).

the problem which i found was that at the switch native Vlan was 910 (untagged) and i had tagged the management interface of the wlc with 910.

So i just tagged the management interface of the wlc with 0. and thing start working flawlessly.

Though things are fine and good.

but can we have more light on what was wrong and why.

Thanks

1445
Views
0
Helpful
4
Replies
This widget could not be displayed.