Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Only 1 SSID broadcasting using mbssid?

Hello

 

I was looking for some assistance. The configuration I am looking to achieve is to have 2 SSIDs broadcasting, which should be straightforward. However, only one of them is broadcasting. The current AP configuration is below, can someone advise what I am missing?

WIFI-PUB is the one that is broadcasting, Florida is the SSID not broadcasting

 

Thanks in advance

 

 

ap#sh run
Building configuration...

Current configuration : 2526 bytes
!
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname ap
!
logging rate-limit console 9
enable secret 5 $1$//Xt$Tq8A/NMjUar6teWO3jQxG1
!
no aaa new-model
!
!
dot11 mbssid
dot11 syslog
dot11 vlan-name vlan2 vlan 2
dot11 vlan-name vlan3 vlan 3
!
dot11 ssid Florida
   vlan 3
   authentication open
   authentication key-management wpa
   mbssid guest-mode
   wpa-psk ascii 0 password1
!
dot11 ssid WIFI-PUB
   vlan 2
   authentication open
   authentication key-management wpa
   mbssid guest-mode
   wpa-psk ascii 0 password2
!
!
!
username admin privilege 15 secret 5 $1$/XQx$m9zYPwEOXNgBFXs3yR4NK/
!
!
bridge irb
!
!
interface Dot11Radio0
 no ip address
 no ip route-cache
 !
 encryption mode ciphers tkip
 !
 encryption vlan 2 mode ciphers tkip
 !
 encryption vlan 3 mode ciphers tkip
 !
 ssid Florida
 !
 ssid WIFI-PUB
 !
 antenna gain 0
 speed  basic-1.0 2.0 5.5 11.0 6.0 9.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0 m0. m1. m2. m3. m4. m8. m9. m10. m11. m12. m13. m14. m15.
 channel 2462
 station-role root
!
interface Dot11Radio0.1
 encapsulation dot1Q 1 native
 no ip route-cache
 bridge-group 1
 bridge-group 1 subscriber-loop-control
 bridge-group 1 block-unknown-source
 no bridge-group 1 source-learning
 no bridge-group 1 unicast-flooding
 bridge-group 1 spanning-disabled
!
interface Dot11Radio0.2
 encapsulation dot1Q 2
 no ip route-cache
 bridge-group 2
 bridge-group 2 subscriber-loop-control
 bridge-group 2 block-unknown-source
 no bridge-group 2 source-learning
 no bridge-group 2 unicast-flooding
 bridge-group 2 spanning-disabled
!
interface GigabitEthernet0
 description the embedded AP Gigabit Ethernet 0 is an internal interface connection AP with the host router
 no ip address
 no ip route-cache
!
interface GigabitEthernet0.1
 encapsulation dot1Q 1 native
 no ip route-cache
 bridge-group 1
 no bridge-group 1 source-learning
 bridge-group 1 spanning-disabled
!
interface GigabitEthernet0.2
 encapsulation dot1Q 2
 no ip route-cache
 bridge-group 2
 no bridge-group 2 source-learning
 bridge-group 2 spanning-disabled
!
interface BVI1
 ip address 10.0.0.2 255.255.0.0
 no ip route-cache
!
no ip http server
no ip http secure-server
bridge 1 protocol ieee
bridge 1 route ip
bridge 2 protocol ieee
!
!
!
line con 0
 privilege level 15
 login local
 no activation-character
line vty 0 4
 login local
!
cns dhcp
end

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Purple

Hi,No that must show but

Hi,

No that must show but before that you have to create a subinterface from dot11radio0.3 and gig0.3

add this config:

interface GigabitEthernet0.3
 encapsulation dot1Q 3
 bridge-group 3
!
interface Dot11Radio0.3
 encapsulation dot1Q 3
 bridge-group 3

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

5 REPLIES
VIP Purple

HI Richard,ADD this command

HI Richard,

ADD this command hunder interface dot11radio0:

-----------

AP#Conf t

AP(config-if)#interface Dot11Radio0

AP(config-if)#mbssid

-----------

 

http://rscciew.wordpress.com/2014/05/24/multiple-ssid-configurations-on-autonomous-ap/

Thats all you need to broadcast both ssid.

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

New Member

Hi Sandeep Thanks for your

Hi Sandeep

 

Thanks for your prompt reply, I have entered that, the router accepts it, but when I run a sh run, it does not appear under the do11radio0 int, is there something conflicting?

ap#config t
Enter configuration commands, one per line.  End with CNTL/Z.
ap(config)#int dot11radio0
ap(config-if)#mbssid
ap(config-if)#exit
ap(config)#exit
ap#copy run start
Destination filename [startup-config]?
Building configuration...
[OK]
ap#sh run

 

interface Dot11Radio0
 no ip address
 no ip route-cache
 !
 encryption mode ciphers tkip
 !
 encryption vlan 2 mode ciphers tkip
 !
 encryption vlan 3 mode ciphers tkip
 !
 ssid Florida
 !
 ssid WIFI-PUB
 !
 antenna gain 0
 speed  basic-1.0 2.0 5.5 11.0 6.0 9.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0 m0. m1. m2. m3. m4. m8. m9. m10. m11. m12. m13. m14. m15.
 channel 2462
 station-role root

 

New Member

Hi, try removing the

Hi,

 

try removing the following command:

encryption mode ciphers tkip

 

int d0

no encryption mode ciphers tkip

 

 

 

Thanks and regards,

Manas Pratap Singh

VIP Purple

Hi,No that must show but

Hi,

No that must show but before that you have to create a subinterface from dot11radio0.3 and gig0.3

add this config:

interface GigabitEthernet0.3
 encapsulation dot1Q 3
 bridge-group 3
!
interface Dot11Radio0.3
 encapsulation dot1Q 3
 bridge-group 3

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

New Member

Hi Sandeep Just to let you

Hi Sandeep

 

Just to let you know its working now, although it still doesn't show mbssid in the dot11radio0 interface, it does if I put in no mbssid, so perhaps it doesn't show if there are multiple ssids on the int anyway. 

Thanks for your help

182
Views
5
Helpful
5
Replies
CreatePlease login to create content