Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Privileged Exec password works for telnet but not web interface on Cisco AP 1242

I recently configured a Cisco AP 1242, software version 12.4, via the web interface using the default Cisco credentials. At that time I setup an administrator account with read/write access and changed the Cisco to a read only access. Now went I attempt to login to the web interface it won't accept the administrator password. It will except the administrator password in a telnet session however. So via the telnet session I setup another user with privileged exec level access and that wont work on the web interface either. The Login box keeps coming back requesting a password. Strangely enough, I can login to the web Interface using admin username, with the Cisco password; but I can't do anything, and I also can't view everything.

I've tried the following:

  • I've turned on SSH and created a certificate in the AP, but the login box continues to pop on the https://url.
  • I've attempted to setup a user with a non-encrypted password, but have been unsuccessful.
  • I've tried a different browser - login box continues to pop.
  • I've made sure the web interface is activated in the AP
  • I've tried a differnet computer
  • I've tried disabling password-encryption service
  • Reset the enable password

I've successfully setup other 1240 APs but must have done something wrong on this one. Anyone know what I'm missing? Thanks.

Solution: I was missing "ip http authentication local" in my config.

1 REPLY
New Member

Privileged Exec password works for telnet but not web interface

Solution: I was missing "ip http authentication local" in my config.

1891
Views
0
Helpful
1
Replies