Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Community Member

Setting management interface WLC 7.4.121.0

Hello.

I have a problem setting Management interface IP in new controller 5508. I get the error "Error in setting management interface IP".I can not place a management controller IP.


Starting IPv6 Services: ok
Starting Config Sync Manager : ok
Starting Hotspot Services: ok
Starting PMIP Services: ok
Starting Portal Server Services: ok
Starting mDNS Services: ok
Starting Management Services: 
   Web Server:    CLI: ok
   Secure Web: Web Authentication Certificate not found (error). If you cannot access management interface via HTTPS please reconfigure Virtual Interface.
   License Agent: ok

(Cisco Controller) 


Welcome to the Cisco Wizard Configuration Tool
Use the '-' character to backup


Would you like to terminate autoinstall? [yes]: -
Invalid response


Would you like to terminate autoinstall? [yes]: no

System Name [Cisco_bf:dd:c4] (31 characters max): 
AUTO-INSTALL: process terminated -- no configuration loaded

Enter Administrative User Name (24 characters max): admin
Enter Administrative Password (3 to 24 characters): ********
Re-enter Administrative Password                 : ********

Service Interface IP Address Configuration [static][DHCP]: none
Service Interface IP Address: 1.1.1.1
Service Interface Netmask: 255.255.255.0

Enable Link Aggregation (LAG) [yes][NO]: no

Management Interface IP Address: 192.168.10.1
Management Interface Netmask: 255.255.255.0
Management Interface Default Router: 192.168.10.10
Error in setting management interface IP 


Management Interface IP Address: 10.10.10.1
Management Interface Netmask: 255.255.255.0
Management Interface Default Router: 10.10.10.100
Error in setting management interface IP 

 

Management Interface IP Address: 

····························································································


Does anyone faced this issue?

Thanks. 

 

Everyone's tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Purple

Hi,Try these:1. With the WLC,

Hi,

Try these:

1. With the WLC, Please set flow control(in SecureCRT or hperterminal) to none. Once the changes are made, CLI will start working as usual.

 2. Another  common reason can be related to the virtual interface configuration of the controller. In order to resolve this problem, remove the virtual interface and then re-generate it with this command:

WLC>config interface address virtual 1.1.1.1

Then, reboot the controller. After the controller is rebooted, re-generate the webauth certificate locally on the controller with this command:

WLC>config certificate generate webauth
In the output of this command, you should see this message: Web Authentication certificate has been generated.

Now, you should be able to access the secure web mode of the controller upon reboot.

 

3. Try to use some diff IP address for service interface don't use 1.1.1.1.

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

2 REPLIES

I almost wonder if it has

I almost wonder if it has something to do with:

Secure Web: Web Authentication Certificate not found (error). If you cannot access management interface via HTTPS please reconfigure Virtual Interface.

 

May have to get the box RMA

 

HTH,

Steve

HTH, Steve ------------------------------------------------------------------------------------------------ Please remember to rate useful posts, and mark questions as answered
VIP Purple

Hi,Try these:1. With the WLC,

Hi,

Try these:

1. With the WLC, Please set flow control(in SecureCRT or hperterminal) to none. Once the changes are made, CLI will start working as usual.

 2. Another  common reason can be related to the virtual interface configuration of the controller. In order to resolve this problem, remove the virtual interface and then re-generate it with this command:

WLC>config interface address virtual 1.1.1.1

Then, reboot the controller. After the controller is rebooted, re-generate the webauth certificate locally on the controller with this command:

WLC>config certificate generate webauth
In the output of this command, you should see this message: Web Authentication certificate has been generated.

Now, you should be able to access the secure web mode of the controller upon reboot.

 

3. Try to use some diff IP address for service interface don't use 1.1.1.1.

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

834
Views
5
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content