Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Step-by-Step Configuration and Troubleshooting Best Practices for the NGFW, NGIPS and AMP Technologies A Visual Guide to the Cisco Firepower Threat Defense (FTD)
Community Member

IDSM-2 not booting up after System Image ugrade

Hi friends,

I had attempted to upgrade the WS-SVC-IDSM2 blade on Cisco 6509 (Sup 720) switch to SW ver 6.0(3) from Maintenence partition 2.1(2) but was unsuccessful. The IDSM-2 was initially running ver 5.1(3).

The file that i tried was WS-SVC-IDSM2-K9-SYS-1.1-a-6.0-3-E1.bin.gz.

I followed the instructions as per the Configuration Guide for Installing System images but still failed on this.

Now, the module fails to boot.

I am only able to log into the maintainence partition after using the command hw-module module 3 reset cf:1.

But I am not able to log into the application partition after using the command hw-module module 3 reset hdd:1.

When i execute show images command in Maintainence partition, i still see the version listed as 5.x.

Running show module on the switch when booting the IDSM-2 in application partition yields the following output:

Mod Ports Card Type Model Serial No.

--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------

1 4 CEF720 4 port 10-Gigabit Ethernet WS-X6704-10GE SAD100204GU

2 24 CEF720 24 port 1000mb SFP WS-X6724-SFP SAL1006CMLY

3 8 Intrusion Detection System WS-SVC-IDSM-2 SAD09440284

4 48 CEF720 48 port 10/100/1000mb Ethernet WS-X6748-GE-TX SAL1030WDL9

5 2 Supervisor Engine 720 (Active) WS-SUP720-3B SAL1003ASLQ

<Output truncated>

Mod MAC addresses Hw Fw Sw Status

--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------

1 0015.62e1.9eb4 to 0015.62e1.9eb7 2.2 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF3 Ok

2 0016.c7a1.0644 to 0016.c7a1.065b 2.3 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF3 Ok

3 0012.80f1.7f28 to 0012.80f1.7f2f 6.0 7.2(1) 8.5(0.46)RFW PwrDown

4 0018.7354.b1b0 to 0018.7354.b1df 2.4 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF3 Ok

5 0013.c346.c3e8 to 0013.c346.c3eb 4.5 8.1(3) 12.2(18)SXF3 Ok

<Output truncated>

Mod Sub-Module Model Serial Hw Status

---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------

1 Centralized Forwarding Card WS-F6700-CFC SAL10019FCU 2.0 Ok

2 Centralized Forwarding Card WS-F6700-CFC SAL1007DDH2 2.0 Ok

3 IDS 2 accelerator board WS-SVC-IDSUPG ADEI5313870 2.3 PwrDown

4 Centralized Forwarding Card WS-F6700-CFC SAL1028UK0W 2.0 Ok

5 Policy Feature Card 3 WS-F6K-PFC3B SAL1003AVFH 2.2 Ok

5 MSFC3 Daughterboard WS-SUP720 SAL1003AN8W 2.4 Ok

7 Centralized Forwarding Card WS-F6700-CFC SAL1008E7D7 2.0 Ok

Mod Online Diag Status

---- -------------------

1 Pass

2 Pass

3 Not Applicable

4 Pass

5 Pass

6 Pass

7 Pass

8 Pass

9 Pass

After I unplug the module from slot and replug it, the module comes online but only boots still into maintenence partition.

I dont have a service account also. Have any of you come across this issue?

Any directions on this will be really appreciated.

Thanks a lot

Gautam

1 REPLY
Silver

Re: IDSM-2 not booting up after System Image ugrade

Remove blades from chassis, allowing drive to cool down, this is a known defect that is addressed in software starting with 4.1(4)4

189
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content