Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

unable to access GUI of IPS through IDM

when i try to access my intrusion prevention system (IPS) GUI through IDM then i got this message

" Error Connecting to sensor . Failed to load sensor - errSystemError-ct-sensorApp.378 not responting , Please check system processes . the connect to the specified lo::clientpipe failed . Exiting IDM"

Please tell me how to solve this problem

Thanks

6 REPLIES
New Member

Re: unable to access GUI of IPS through IDM

What type on sensor are you using? Also have you tried the IME?

Dan

New Member

Re: unable to access GUI of IPS through IDM

If this problem is appeared only in the case you use IDM or IME but CLI is OK try to re-generate the tls certificate on the sensor. May be it is expired.

New Member

Re: unable to access GUI of IPS through IDM

Hi Umakanth

Here you go!

--------------------

Error Message

--------------------

" Error Connecting to sensor . Failed to load sensor - errSystemError-ct-sensorApp.378 not responting , Please check system processes . the connect to the specified lo::clientpipe failed . Exiting IDM"

-------------------------

Possible Cause

-------------------------

These error messages appear when you run the show tech support command and Analysis Engine is not running.

-----------------------

Recommended Action

-----------------------

Verify Analysis Engine is running and monitor it to see if the issue is resolved.

To verify Analysis Engine is running and to monitor the issue, follow these steps:

Step 1 Log in to the sensor.

Step 2 Verify that Analysis Engine is not running:

sensor# show version

-----

MainApp N-2007_JUN_19_16_45 (Release) 2007-06-19T17:10:20-0500 Running

AnalysisEngine N-2007_JUN_19_16_45 (Release) 2007-06-19T17:10:20-0500 Not Running

CLI N-2007_JUN_19_16_45 (Release) 2007-06-19T17:10:20-0500

Check to see if AnalysisEngine reads Not Running.

Step 3 Enter show tech-support and save the output.

Step 4 Reboot the sensor.

Step 5 Enter show version after the sensor has stabilized to see if the issue is resolved.

Step 6 If Analysis Engine still reads Not Running, contact TAC with the original show tech support command output.

Please rate if this post helped you? Thanks

New Member

Re: unable to access GUI of IPS through IDM

Zubair,

What happen if after reboot the analysis engine is Running, but in a few hours again the Analysis engine is Not Running?

Any things? Any URL?

Thanks,

Angel H.

New Member

Re: unable to access GUI of IPS through IDM

Hi

I am sorry i didn't understand your question?

"What happen if after reboot the analysis engine is Running, but in a few hours again the Analysis engine is Not Running?"

Could you please rephrase your question?

Thanks

New Member

Re: unable to access GUI of IPS through IDM

I think what he is saying is the same thing what I am experiencing.

when you can't connect through the GUI in the above named case, it will fix that by restarting the sensor. ( analysis engine is running once again )

but after some time it seems that the engine shuts of resulting in not being able to connect.

529
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content