Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

ATA and modem

Hi all,

I know there are issues with ATA's and modems, but is there a way that I could make it work by changing some settings on the ata? I need 1 connection in a separate building, and a vg224 is very expensive for 1 connection..

regards,

Gerard

9 REPLIES
Community Member

Re: ATA and modem

Hi Gerard,

I use ATA's all the time for modems and faxes. I have them in buildings that only need a couple analog lines for an alarm system and such. In one dining hall I have to support a flavored water dispenser thats calls back to headquarters to notify when the different water are running out ;-)

Anyways, my audio parameters are set to:

LBRCodec: 3

AudioMode: 0X00150015

ConnectMode: 0x90002480

I am using SCCP on my ATA-186's and these parameters have always worked for me. I change these settings on all my ATA's, regardless of whether they are used for modems or not. You never know when someone will try to plug into that analog line.

Todd

Community Member

Re: ATA and modem

Are there SCCP settings I am missing?

Such as SID0 SID1 CallManager0 CallManger1 MediaPort?

I can send faxes and I can begin to receive but the ATA seems to disconnect in the middle of receiving the fax.

Community Member

Re: ATA and modem

I always leave mine on the default

SID0: .

SID1: .

Callmanager0: 0

Callmanager1: 0

MediaPort: 16384

The only settings I've ever had to change are the audio settings which I listed above.

Community Member

Re: ATA and modem

HI Mo,

I also had problems with faxes. for me the command "no mgcp fax T38 inhibit" in the gateway did the trick.. also disable ECM in the faxes and put the speed of the fax (if possible) to 14400.

regards,

Gerard

Community Member

Re: ATA and modem

Thanks for the response. I'll post our fix here in the hopes it will help someone in the future. We noticed one of our gateways had the codec set to G.729. When we changed it to G.711 the faxes started to work.

Community Member

Re: ATA and modem

Hi Todd,

still having problems. If I'm not mistaken, 0x90002480 is only changing the settings for line 2? shouldn't it be 0x24802480 instead?

regards,

Gerard

Community Member

Re: ATA and modem

Yes, I believe that is correct. Sorry, I should have mentioned that. I was looking at a test unit I have beside me when I pulled that config.

Todd

Community Member

Re: ATA and modem

What type of gateway are placing the call through. MGCP, H323, SIP? What's the config look like?

Community Member

Re: ATA and modem

I have a 2811 running on mgcp.

I've attached the config.

regards,

Gerard

350
Views
0
Helpful
9
Replies
CreatePlease to create content