Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

I added custom png's for backgrounds and when going to to background images they show up, but no thumbnail. When I select one and save it does not show the picture, just blue background. I formatted the png's per the requirements for 7970 (320x212) and the biggest is 13k. Do I need to change a size or something?

Thanks for any help.

6 REPLIES

Re: Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

That is the correct full size image. The blue screen means that the phone can't load the image. Take a look at this link and the tool referenced therein to see if that helps you:

http://www.netcraftsmen.net/resources/blogs/customizing-phone-background-images-in-cucm-5x6x7x.html

HTH.

Regards,

Bill

HTH -Bill (b) http://ucguerrilla.com (t) @ucguerrilla

Please remember to rate helpful responses and identify

New Member

Re: Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

Great article - lots of info in 1 place (wish I would have found it earlier). No luck though. Some additional things I tried:

png's were 24 bit - I changed 1 to 8 bit and still no luck

Changed the png's names to 1 word

For reference, I am using CUCM 4.3, and thanks for any other thoughts. Kind of irritating that I'm doing everything right (I hope) and the phone just doesn't want to display it.

Re: Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

The cucm version would only come into play with respect to the distribution method. The resolution, etc. is a function of the phone and phone firmware. You said in your OP that you didn't see a thumbnail image. Did you create a thumbnail version of the png? The thumbnail needs to be a different size. Also, after uploading thumbnails, images, and the xml which lists the images, you will need to restart the tftp service.

If none of this is panning out, I have a 7970. If you wanted to post your images I can try it out on my station. As long as the images are kid friendly.

Regards,

Bill

HTH -Bill (b) http://ucguerrilla.com (t) @ucguerrilla

Please remember to rate helpful responses and identify

New Member

Re: Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

Attached. Also, a lot of the guides say I need to upload them in CUCM Admin. I cannot find where to do that...

Re: Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

Sorry brother. I tried these images out and they are not working on my setup either. I checked on a 7970 and on a CIPC. They use the same background image file specs. I am not sure what is "wrong" with the images as they look like the correct specs. I tested another image and I didn't have an issue. So, something is up with these images. I have to work on a few tasks but I didn’t want to leave you hanging.

Regards,

Bill

HTH -Bill (b) http://ucguerrilla.com (t) @ucguerrilla

Please remember to rate helpful responses and identify

New Member

Re: Backgrounds not showing up on 7970 - just blue screen

Thanks for trying the pics Bill - good to know that at least. I'll try somthing cheesy to see if it will come up before I try a pic. Thanks again

670
Views
0
Helpful
6
Replies