Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CCME 4.1 site to site voicemail issues

I have a customer with 2 sites each has their own express 4.2 call agent and Cue flash for voicemail. the wan link works fine for voice calls between the 2 sites. However you cannot leave a voicemail for any user at either site. Intrasite vm is fine and also pstn vm is fine. but any intersite vm, the call is dropped. I have attached config, I am sure I have missed something.

4 REPLIES
Hall of Fame Super Red

Re: CCME 4.1 site to site voicemail issues

Hi David,

This is likely a codec/transcoding issue here. CUE only does G711 and if the calls are coming in across the WAN as G729a there is a need in this setup for local Transcoding.

Codecs and Transcoding

Cisco Unity Express supports only G.711 voice streams, so all calls made into the system (including those from IP phones, PSTN gateway ports and any other VoIP equipment in your network) must use G.711 if they enter the AA or voice mail pilot numbers that terminate on Cisco Unity Express.

If you require that G.729A calls traverse IP segments of your network between sites, and that these calls forward or dial direct into Cisco Unity Express AA or voice mail, then you must use a transcoding resource collocated with Cisco Unity Express to change the voice stream from G.729A to G.711 before the voice stream enters the AA or voice mail pilot numbers.

http://www.cisco.com/en/US/products/sw/voicesw/ps5520/products_implementation_design_guide_chapter09186a00804993c0.html#wp1011776

Hope this helps!

Rob

New Member

Re: CCME 4.1 site to site voicemail issues

Thanks, Rob

I have transcoding configured and it is enabled

My understanding is that the transcoding, once configured will automatically transcode where neccesary. DO I need to do something else?

when I ring the VM pilot number for each site, the call rings for three times before dropping, which is strange as I would have thought I would get an auto answer straight away.

New Member

Re: CCME 4.1 site to site voicemail issues

Hi Silex

Did you manage to fix this issue?  I am having the same issue.  Transcoding is all setup on gateway containing CUE but when calls going across WAN it just goes busy.

Super Bronze

Re: CCME 4.1 site to site voicemail issues

Hi

Post up your config; we can then assist.

There are a few gotchas with this setup.


Regards

Aaron

Aaron Please remember to rate helpful posts to identify useful responses, and mark 'Answered' if appropriate!
160
Views
0
Helpful
4
Replies