Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Hi,

I've some 1861 experiencing problem on the FXS ports. Some of them has no tone when you hook off, and they don't ring when you call them.

I've tried usinh MGCP and H.323, and when I call them I can check that the call arrives because the show voice port sum shows that the port is ringing, but it doesn't sound.

I've this messages on console:

*Aug 22 14:22:01.455: Thermal alarm on DSP channel ch=1 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:03.035: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:03.051: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is ON

0002 0001 **

*Aug 22 14:22:05.471: Thermal alarm on DSP channel ch=1 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:07.047: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:07.063: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is ON

0002 0001 **

*Aug 22 14:22:09.483: Thermal alarm on DSP channel ch=1 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:11.063: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:11.079: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is ON

0002 0001 **

*Aug 22 14:22:13.499: Thermal alarm on DSP channel ch=1 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:15.075: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is OFF

0002 0000 **

*Aug 22 14:22:15.091: Thermal alarm on DSP channel ch=2 is ON

0002 0001 **

ter

*Aug 22 14:22:17.511: Thermal alarm on DSP channel ch=1 is OFF

0002 0000 **

m no mon

I've looked on the show stacks and show tech for some HW problems, but I didn't found anything.

Please let me know if you know some test that I can try, because it seems that the DSP is not working.

Andres Pasten

Adexus S.A.

8 REPLIES
Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Hi Andrew,

Try this command #csim start .The phone begins to ring.This command helps us to understand the physical working condition between the port and the phone.

~Shiv

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Hi Shiv,

The calls arrives to the gateway. If you call the DN assigned to that FXS port, you can hear the calling tone and if you make a show voice port summary you can see that the FXS port is ringing, but on the phone connected you can't hear no sound.

I've tried controlling the FXS port with H.323 and MGCP and the result is the same. Only changing the GW the problem was solved.

Andres Pasten

Adexus S.A.

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Hi can you confirm how you resolved this. I have a similar issue when calling a phone or fax on an fxs port the calling party gets no ringing tone.

Many thanks

Dave

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Hi Dave,

Sorry for the bad news, but I didn't found a solution for this, only RMA.

It seems a problem with hardware on these FXS.

Andres

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Thanks for the prompt reply. I think i may have found an answer for my problem but yet to test I may need the "voice call send-alert" command.

Dave

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

I'm having the same problem as you guys. I'd be very keen to hear the results of your enquiries, and how you fixed the problem.

Please post here when you find something out.

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

HI,

I can confirm i fixed my problem with the "voice call send-alert" command. My symptons were no ringtone from the calling phone even though the fxs device would ring fine.

dave

Community Member

Re: Cisco 1861 FXS with no dial tone and no ring

Dave,

My problem was not the ring-tone, was the dial tone. The FXS has no dial tone when you off hook the phone, and the phone doesn't ring when a call arrives to that FXS. So we have different problems.

http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_3/vvf_c/voice_troubleshooting/old/vts_h323.html#wp1040123

Also in the router ther is a thermal alarm present. I've tried configuring H.323 and MGCP and the problem persists.

The only solution in my case is RMA for HW failure.

Andres Pasten

Adexus S.A.

1084
Views
0
Helpful
8
Replies
CreatePlease to create content