Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Hi everyone--we're in the process of transitioning from a Nortel CS1000/Meridian based environment into Cisco CallManager.  Right now, we've got two sites left in the US that are still Nortel.  Recently, we've had a series of issues with people reporting static and poor call quality when calling from a Cisco phone to one of the Nortel sites.  I'm seeing slips on the T1 controller in the Cisco gateway, but i've seen those since I came into the environment (it was started about 8 months before I came to the organization), and this is the first time we've had reports like this.

Does anyone have any experience with integrating into a Nortel environment via a PRI (virtual PRI in the Nortel) and having issues like this?  Not sure what to look for since the slips have been present from day one...

9 REPLIES
New Member

Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

A quick update to this--we're still troubleshooting the issue.  We've replaced the physical cables between the Nortel backplane and the Cisco gateway, replaced the PRI card in the CS1000 unit, and replaced the entire physical Cisco gateway with a spare we had, but we're still having issues. 

Does anyone have any other ideas?

Hall of Fame Super Gold

Re: Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Post "show controllers T1" and "show network-clock".

New Member

Re: Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Hey Paolo--appreciate the help.  Info is below:

T1 0/0/0 is up.

  Applique type is Channelized T1

  Cablelength is long 0db

  No alarms detected.

  alarm-trigger is not set

  Soaking time: 3, Clearance time: 10

  AIS State:Clear  LOS State:Clear  LOF State:Clear

  Version info Firmware: 20100222, FPGA: 13, spm_count = 0

  Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.

  CRC Threshold is 320. Reported from firmware  is 320.

  Data in current interval (76 seconds elapsed):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

  Total Data (last 11 15 minute intervals):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

WHVGW01#sh network-clock
  Network Clock Configuration
  ---------------------------
  Priority      Clock Source    Clock State     Clock Type

     1          T1 0/0/0        GOOD            T1
    10          Backplane       GOOD            PLL

  Current Primary Clock Source
  ---------------------------
  Priority      Clock Source    Clock State     Clock Type

     1          T1 0/0/0        GOOD            T1

Hall of Fame Super Gold

Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Circuit is perfect, issue is caused by something else.

You should check who hears static, Cisco or Nortel user, or both.

New Member

Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Excellent point--only people hearing the issue are the Cisco users...the Nortel users don't hear anything.  That part is consistent...

Hall of Fame Super Gold

Re: Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

You can insert a digital testset in passtrough mode between Cisco and Nortel, and listen to some (test) calls. If noise is heard coming from Nortel side, that proves it's their problem that they have to fix.

New Member

Re: Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

That's a great idea...I'll have to work with my Nortel guy monday when he's back in the office.  Thanks for the idea.  I'll let you know how it works out...

New Member

Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Scott,

Did you ever figure out what the problem was? 

We've been running Nortel and Cisco for a couple of years now and Centurylink just upgraded the Nortel from 5.0 to 7.0.  Now we are experiencing what you describe at two of our hospitals.

Any help would be appreciated.

Dave

New Member

Re: Cisco gateway to Nortel CS1000 PRI issue

Hey Dave. We're still verifying, but what I suspect was a bad Ethernet cable between the gateway and our core. Not sure why (machine-made cable that's been in place for a year), but the reports have been indicating improvement. If it changes, I'll make it a point to post another update.

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

1158
Views
0
Helpful
9
Replies
CreatePlease to create content